Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Start van triatlonseizoen op 23 mei: groen licht voor T3 Team Series triatlon in Sint-Laureins
De Boerekreektriatlon gaat door, zonder publiek, op 23 mei (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Start van triatlonseizoen op 23 mei: groen licht voor T3 Team Series triatlon in Sint-Laureins

Zondag 23 mei gaat dan toch het Belgische triatlonseizoen van start met de T3 Team Triathlon Series in de Boerekreektriatlon van Sint-Laureins. Het organiserende SMO-Scott triatlon team kreeg, samen met Triatlon Vlaanderen, groen licht om de eerste divisie van de T3 Series bij de mannen en de vrouwen als profwedstrijd te organiseren. Dat betekent wel dat er een strak corona-protocol moet gevolgd worden, waarbij zowel deelnemers als vrijwilligers en officials een negatieve PCR-test moeten voorleggen.

Hoewel er verdere versoepelingen zitten aan te komen voor buitensport, kunnen amateursporten in principe nog steeds niet plaatsvinden voor 9 juni, de richtdatum die op het meest recente overlegcomité van 11 mei bekendgemaakt werd. Omdat de eerste divisie van de T3 Series de beste elite-atleten van België samenbrengt, ijverden SMO-Scott en Triatlon Vlaanderen ervoor om de triatlon als profwedstrijd te organiseren. Deze week kwam er uiteindelijk groen licht en kan het seizoen eindelijk ook in België beginnen.

“Naleven van protocol voor topsportwedstrijden”

“De afgelopen weken en maanden hebben we samen met de organisatoren werk gemaakt van een gevarieerde en uitdagende kalender,” luidt het bij Triatlon Vlaanderen. “Dit was zeker geen evidente opdracht. We zijn de organisatoren dan ook dankbaar voor de niet aflatende inzet om te blijven zoeken naar oplossingen. De Team Triathlon Series gingen normaal starten op zondag 9 mei in Antwerpen. Door het wegvallen van deze wedstrijd was het uitkijken naar de start van de Team Series op zondag 23 mei in Sint-Laureins.”

“Aangezien er nog steeds een officieel verbod is op het organiseren van amateur sportwedstrijden kwam ook deze wedstrijd in gevaar. We hebben er echter alles aan gedaan om een oplossing te vinden en zijn dan ook verheugd te kunnen aankondigen dat de 1ste divisie (dames & heren) officieel kan starten op 23 mei. Dit kan enkel mits het naleven van het protocol voor topsportwedstrijden, inclusief strikte testing voorwaarden van deelnemers en medewerkers.”

Boerekreek experience aquatlon

“De 2de divisie zal officieel pas kunnen starten op 17 juli in Haute Meuse. Alle ingeschreven teams zullen echter op zondag 23 mei ook aan de start kunnen komen van een recreatieve ploegentriatlon, met tijdsregistratie. Op deze manier geven we, binnen het wettelijk kader, alle 41 ingeschreven teams maximaal de mogelijkheid om de competitie weer op te starten,” aldus Triatlon Vlaanderen. Meer informatie vind je op de website van Triatlon Vlaanderen. Toeschouwers worden niet toegelaten op de wedstrijdsite, maar je kan de wedstrijd 23 mei wel volgen op 3athlon.be waar we foto’s, filmpjes en updates zullen brengen.

De Boerekreektriatlon op zondag 23 mei wordt voorafgegaan door de Boerekreek Experience aquatlon op zaterdag 22 mei, met een zwemloop van 500 meter zwemmen en 6 km lopen voor de atleten boven de 14 jaar. Zij kunnen tussen 10 en 13 u. kiezen tussenverschillende startblokken, waarbij per uur maximum 50 atleten mogen starten, zodat ook hier de corona-regels maximaal gevolgd kunnen worden. De jongste atleten tussen 12 en 14 jaar starten tussen 14 en 14u30 voor 200 meter zwemmen en 2 km lopen. Alle info vind je op de website van SMO-Scott.