Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meedoen aan Ironman Lake Placid? Alleen met bewijs van vaccinatie…
In 2018 deden Cedric Callebaut en Tom De Malsche nog mee aan Ironman Lake Placid
Nieuws

Meedoen aan Ironman Lake Placid? Alleen met bewijs van vaccinatie…

Opvallend nieuws op de toonaangevende triatlon-website Slowtwitch: de triatleten die mee willen doen aan de Ironman Lake Placid, de volledige triatlon die op 25 juli dooorgaat, zullen volgens het protocol van gaststad North Elba een bewijs van vaccinatie moeten voorleggen. Slowtwitch verwijst naar een persbericht op de website van de toeristische dienst van Lake Placid waarin Dan Rand, de Town Supervisor van North Elba, verklaart dat er groen licht gegeven is voor de Ironman Lake Placid. North Elba en de omliggende gemeenten leggen wel strikte voorwaarden op. Er mogen 20% minder deelnemers starten dan voorzien en iedereen, triatleten, officials, vrijwilligers én toeschouwers, moeten een bewijs van vaccinatie tegen covid-19 kunnen voorleggen. Voorlopig is het bericht nog niet bevestigd door Ironman zelf, maar op Slowtwitch regent het ondertussen al volop reacties.

Hoe zal Ironman reageren?

Voor het goede begrip: de communicatie is niet van Ironman zelf gekomen én het gaat om voorwaarden en maatregelen die de lokale overheid stelt om de volledige triatlon door te kunnen laten gaan. Ironman Lake Placid heeft een rijke traditie. De wedstrijd bestaat al 22 jaar en is voor het plaatselijke toerisme een belangrijke bron van inkomsten. ROOST, het ‘Regional Office Of Sustainable Tourism’ die het persbericht naar buiten brachten, is mede-partner van de Ironman Lake Placid. Het lijkt er vooral op dat de regio wil streven naar een zo normaal mogelijke Ironman, met niet alleen triatleten maar ook hun familie en supporters die er een uitstap naar Lake Placid van maken.

Bij ons is het voorlopig een politiek moeilijke discussie om bepaalde voorrechten, zoals starten in een sportwedstrijd of reizen, te koppelen aan het zogenaamde vaccinatie-paspoort. Eerder was er her en der al wat kritiek te horen op de vroegtijdigie vaccinatie voor olympische atleten. De grote vraag is dan ook hoe Ironman zelf zal reageren op bovenstaande en of Ironman Lake Placid op deze manier mogelijk een precedent schept voor andere grote triatlonwedstrijden in de toekomst. Wordt ongetwijfeld vervolgd…