Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“De Belgian Hammers zijn in vorm” – Claire en Valerie over Yokohama en Lissabon
Valerie Barthelemy liep in Yokohama haar beste 10 km ooit (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

“De Belgian Hammers zijn in vorm” – Claire en Valerie over Yokohama en Lissabon

Met een 9de plaats voor Claire Michel en een 16de plaats voor Valerie Barthelemy deden onze Belgische triatletes het meer dan behoorlijk in de World Triathlon Championships Series in Yokohama. Wij spraken met de twee Belgian Hammers, of beter, zij spraken met elkaar… 🙂 Ze hebben het over de race in Yokohama, blikken vooruit op de olympic qualifier Mixed Team Relay in Lissabon vrijdag en bespreken de aparte aanloop met de strenge maatregelen, die blijkbaar niet veel anders is dan wat ze normaal meemaken voor een wedstrijd.

De sfeer na Yokohama en in de aanloop naar Lissabon is opperbest, dat merken we in het ludieke video-interview dat Claire Michel en Valerie Barthelemy met elkaar deden tijdens een tussenlanding op Schiphol, met een wel heel aparte microfoon. En ze waren het er al snel over eens wie Hammer Head nr 2 en Hammer Head nr 1 waren… 😉

“Zal wellicht hetzelfde zijn in Tokio”

Claire Michel mee met de snelste loopsters in Yokohama (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)

Claire Michel mocht de spits afbijten, zij was tevreden, zowel over haar eigen prestatie als over de organisatie in Japan. “Overall ben ik best wel blij met mijn race”, vertelt ze. “Een nieuwe top-10 plaats is alles waarom ik had kunnen vragen. Zwemmen, fietsen en lopen gingen goed. En ik ben duidelijk opnieuw op de goeie weg. Wat de maatregelen betreft, moet ik zeggen: Good Job! De organisatie heeft het goed gedaan. Ze zochten goeie oplossingen voor iedereen. Dus ik was er best wel blij om. Ik denk dat het enigszins hetzelfde zal zijn in Tokio, maar we zien wel wat er gebeurt.”

Ook Valerie blikt terug op een geslaagde triatlon. “Ik denk dat het een vrije goeie eerste race van het jaar was. Je lichaam moet toch altijd een beetje ‘wakker worden’ voor dit competitie-niveau. Maar het ging prima op de fiets en het was mijn beste 10 km lopen ooit.” De atleten moesten op hun kamer blijven en kregen daar drie keer per dag eten. “Het was eigenlijk niet veel anders dan bij een gewone wedstrijd. We hadden nog altijd sociaal contact op de bus van en naar de trainingen. En de week is eigenlijk voorbijgevlogen, we hadden het druk met ’taperen’ enzo. Dus het was niet zo erg,” legt Val uit.

“Belgian Hammers in vorm om kwalificatie te pakken”

Valerie Barthelemy op kop van de achtervolgende groep achter de 2 leidsters in Yokohama (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)

Vrijdag komen Valerie en Claire opnieuw in actie in de olympic qualifier Mixed Team Relay in Lissabon. “Dit wordt een belangrijke race voor de Belgian Hammers,” legt Claire uit. “De top-7 landen zijn al gekwalificeerd en zijn er niet bij in Lissabon. Dus de top-3 landen vrijdag kwalificeren zich direct voor de Mixed Team Relay in Tokio. Het alternatief is dat we ons kwalificeren met twee mannen en twee vrouwen op de individuele olympic ranking. De Belgian Hammers zijn in vorm en we zijn klaar om ervoor te gaan om die kwalificatie te pakken,” aldus Claire.