Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
CASA ARTS BOUTIQUE HOTEL verwelkomt triatleten in Zuid-Spanje voor een perfecte stage.
Extra

CASA ARTS BOUTIQUE HOTEL verwelkomt triatleten in Zuid-Spanje voor een perfecte stage.

Het ‘oude normale’, we zijn er nog niet maar dat we in de goede richting aan het evolueren zijn kunnen we wel stellen. Reizen naar het buitenland behoort weer, mits de nodige voorzorgsmaatregelen, tot de mogelijkheden en daar keken we toch met z’n allen voor een lange tijd naar uit. Ondertussen is het meer dan een jaar geleden dat wij het ‘Casa Arts Boutique Hotel’ van Pascale en Kris bezochten zonder we wisten wat ons daarna toen te wachten zou staan. Maar bij deze kunnen we terug de draad oppikken en onze prachtige ervaring delen van ons verblijf in deze mooie locatie nabij Malaga.

Een nieuw avontuur

Onze landgenoten Pascale en Kris besloten in 2019 een nieuw avontuur aan te gaan. Onder de Spaanse zon richten ze het ‘Casa Arts Boutique Hotel’ op. Een prachtige locatie letterlijk bovenop de immense helling van Alcaucin. Enkel de rit alleen richting het complex bracht ons al in extase maar bij het oprijden van de oprit waren we helemaal verkocht. Een ding beloofde wel: bij onze dagelijkse ritjes zorgden we best dat er nog steeds wat jus in de benen overbleef want klimwerk op het einde is een en al garantie.

Triatlon Minded

Kris is zelf een gepassioneerd triatleet waardoor beoefenaars van onze geliefkoosde sport zeker met raad en daad worden bijgestaan over waar en hoe ze hun trainingen het best afwerken. Het 25m openlucht zwembad van Alcaucin bereik je al binnen de 5minuten met de fiets, dus zwemwater vinden is geen probleem. Ook de fietsers komen in deze prachtige regio volop aan hun trekken. Het nodige klimwerk is er verzekerd maar ook wanneer het wat vlakker mag zijn heeft de regio rond Malaga heel wat te bieden. Daarnaast kunnen ook zowel gravel- als mountainbikers hier het beste van zichzelf geven. Een eerste gravelstrook start al op 500meter van het logement maar wrijf de benen dan wel goed in want de klimmeters schieten dan wel al van bij de start de hoogte in. Lopen tenslotte is hetzelfde verhaal als het fietsen maar ook hiervoor zal Kris het nodige aanbod aan routes voor jullie voorzien volgens jullie geplande training van de dag.

Stevig ontbijt met prachtig uitzicht

Zoals je eerder al las ligt Casa Arts bovenop de berg waarlangs het charmante dorpje Alcausin ligt. Nog iets hoger dan de dorpskern ligt het complex van onze landgenoten waar je vanuit je kamer alsook de eetruimte geniet van het waanzinnig uitzicht over de bergtoppen van Zuid-Spanje. Alles is hier aanwezig om het vakantiegevoel ten top te beleven. Het zwembad met uitgebreide terras is dan ook meer dan een extra troef om jullie van deze locatie te overtuigen. Zowel ’s morgens, ’s middags en ’s avonds staat Pascale voor jullie in de keuken klaar zodat je kan genieten van een gezonde en stevige maaltijd. Ook Evelien, de dochter des huizes, beschikt over de nodige passie van het sporten en zal jullie met haar diploma van ‘Sport and Exercise Science‘ het nodige advies kunnen geven.

Geniet!

Wij kijken alvast met een meer dan voldaan gevoel terug op ons verblijf in Casa Arts. Dankzij de gastvrijheid voelden we ons meteen thuis op de locatie die toch wel wat unieks heeft in vergelijking met de andere ‘standaard’ stageplaatsen op het Spaanse vasteland. Een locatie waar je ’s avonds helemaal tot rust komt na een intensieve trainingsdag en waar je gezinsleden mee kunnen genieten van de prachtige omgeving wanneer sportactiviteiten geen must zijn. Genot verzekerd!