Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel over 7de plaats in Yokohama: “Onmogelijk weg te fietsen als er maar 2 man meewerkt…”
Marten Van Riel alweer een van de sterkste fetsers in Yokohama (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Marten Van Riel over 7de plaats in Yokohama: “Onmogelijk weg te fietsen als er maar 2 man meewerkt…”

In de WTCS triatlon van Yokohama ging in België natuurlijk heel wat aandacht naar de knappe tweede plaats van Jelle Geens, maar ook de zevende plaats van Marten Van Riel mocht er zijn in deze generale repetitie voor de Olympische Spelen. Op weg naar Tokio voelt Marten zich goed. “Ik heb vooral geleerd richting Olympische Spelen dat de vorm goed zit en dat ik op de goede weg ben. En ik zie ook dat ik nog een beetje werk heb, maar dat dat wel goed komt…” Dit weekend komt hij twee keer in actie in Lissabon, eerst om de olympische kwalificatie voor de Mixed Team Relay te verzilveren en een dag later in de individuele World Cup triatlon. “Het race-seizoen is aangebroken. Maar ik heb juist nood aan veel wedstrijdritme, dus ik kijk er wel naar uit om er weeral in te vliegen…”

Volgens Marten Van Riel was de zevende plaats in Yokohama het hoogste wat er zaterdag inzat, al had hij ook graag wat meer samenwerking gezien op de fiets. “Ik denk dat het op de drie vlakken wel redelijk goed zat,” vertelt Marten vlak na zijn race. “Ik had een heel goed zwemnummer, waarin ik als tweede uit het water kwam achter Vincent Luis. In het fietsen was er relatief weinig samenwerking vooraan waardoor er heel veel volk is teruggekomen. In het lopen had ik niet de beste start, maar nadien voelde ik me wel redelijk. De zevende plaats was dan het hoogst haalbare want er waren er vooraan al een aantal die vanaf het begin al weg waren.

“Twee dagen op rij, ik heb dat wedstrijdritme nodig”

Marten Van Riel in strijd om de zevende plaats in Yokohama (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)

We zagen Marten in het begin van de 40 km fietsen regelmatig vooraan postvatten om het tempo op te drijven, maar dat had uiteindelijk weinig zin. “Tja, een ontsnapping met de kopgroep zat er niet in. Als er niemand vooraan wil meewerken, dan zit dat er niet in. Er waren maar echt 2, 3 man die echt meereden. Dus ja, dan gaat het niet.” Richting Tokio was het alleszins een goeie generale repetitie voor Marten. “Ik heb vooral geleerd richting Olympische Spelen dat de vorm goed zit en dat ik op de goede weg ben. En ik zie ook dat ik nog een beetje werk heb, maar dat dat wel goed komt.”

Voor Keep It Riel zijn het drukke tijden. In Lissabon doet hij dit weekend de dubbel. “Opnieuw he,” lacht Marten. “Dat gaat weer plezant worden. Ik doe zowel de Mixed Team Relay triatlon als de individuele wedstrijd. Dat wordt dus twee dagen op rij racen. Het race-seizoen is aangebroken. Maar ik heb juist nood aan veel wedstrijdritme, dus ik kijk er wel naar uit om er weeral in te vliegen,” aldus Marten.