Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Izegems viertal klopt Antwerpse favorietes in eerste T3 Series triatlon
Knappe zege van de EFC-Joda-ITC triatletes in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Izegems viertal klopt Antwerpse favorietes in eerste T3 Series triatlon

Niet topfavorietes Atriac Antwerpen, maar wel de triatletes van EFC-Joda-ITC uit Izegem hebben de eerste triatlon van de 2021 T3 Series gewonnen. De twee teams waren de hele tijd aan elkaar gewaagd. De Antwerpse vrouwen draaiden iets te snel richting wisselzone in het fietsen terwijl ze nog een tweede ronde moesten doen. Maar uiteindelijk maakten de West-Vlaamse triatletes het verschil in het lopen. Het brons was voor de jonge talentjes van het No Limit Team van Avelgem-Zwevegem.

Na het fietsonderdeel hadden EFC-Joda-ITC Izegem en No Limit dezelfde tijd. Atriac Antwerpen dook daar nog 11 seconden onder, zodat we een superspannend loopnummer kregen. Het duurde vooral lang voor het No Limit Team wat meer duidelijkheid kreeg. Rhune Vansteenkiste, helemaal kapot na de finish, Cato Casssiers, Lotte Vandekerckhove, Lise Deleersnyder en Hannelore Willen die met een lekke achterband de race vroegtijdig moest verlaten, moesten heel lang in de virtuele hot seat plaatsnemen. De jonge talentjes van NLT waren als eersten gestart en zetten meteen een toptijd neer.

Uiteindelijk ging EFC-Joda-ICT Izegem meer dan een minuut sneller in de 5 km lopen. Katrien Maes, Nele Dequae en Jonie Vanhoutte, samen met de nog niet helemaal herstelde Charlotte Deldaele, kwamen na 1u07’12 binnen. De vrouwen van KTT en de drie triatletes van het Athletes For Hope Team slaagden er niet in om nog sneller te gaan. De Wuustwezelse meisje werden 4de, de Kempische meisjes werden 5de. Uiteindelijk was het wachten op de titelverdedigsters. Atriac Antwerpen klokte met Laura Swannet, Britt Heirman, Noor Van Riel en Jolien Lewyllie af op 1u07’59. Winst dus voor Izegem tot grote vreugde van het West-Vlaamse kwartet.

Uitslag eerste divisie vrouwen T3 Series St-Laureins