Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SMO-Scott wint eerste T3 Series triatlon na spectaculaire wedstrijd
SMO Scott wint voor eigen volk de T3 Triatlon in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

SMO-Scott wint eerste T3 Series triatlon na spectaculaire wedstrijd

He was een geweldig weerzien met veel triatleten in de eerste echte Belgische triatlon van het 2021 seizoen en met thuisploeg SMO-Scott werd het helemaal een feestje in de Boerekreektriatlon in Sint-Laureins, maar de T3 Team Triathlon Series kende ook een tumultueus verloop. Want naast het door een mogelijk vals positieve covid-19 test afhaken van mede-favorieten SP&O Mechelen, vielen tijdens de wedstrijd met KTT en TRIGT nog twee topploegen uit. Maar dat nam niet weg da we voor de rest een top-triatlon met veel spanning en hoewel er geen publiek was, toch ook heel wat sfeer.

Bij SP&O Mechelen waren ze er dit jaar op gebrand om mee te spelen voor de podiumplaatsen in de T3 Series, maar zij gaan na de niet-negatieve PCR-test van één van hun triatleten in de rest van de competitie voor dagzeges in plaats van het klassement. Maar ze zouden dan wel eens extra concurrentie kunnen krijgen van TRIGT en KTT. De Waalse ploeg uit Doornik had in Sint-Laureins maar 4 triatleten aan de start. Maar volgens het reglement moeten ploegen met 5 triatleten finishen. Uiteindelijk startten Victor Alexandre, Michael Rosu, Peter Denteneer en Wouter Monchy met zijn 4, met dan al een DSQ achter hun naam helaas.

Even later kwam daar nog een ploeg bij, want na het fietsonderdeel bleven twee atleten van KTT Zamaro Willier in de wisselzone staan. Ook het Kempisch Triatlon Team startte het lopen met vier triatleten en daarmee waren ze automatisch uitgeschakeld voor de daguitslag. Het was niet meteen duidelijk wat er precies misging, mogelijk een communicatie- of alleszins een inschattingsfout. En zo bleven er slechts 7 ploegen over voor het podium, maar dat maakte de strijd er niet minder spannend om.

De Leuvense triatleten van TDL-Forsite zetten de eerste toptijd neer. Met 58’41 was het podium zeker voor Arthuer De Jaegher, Pep Delvaux, Simon Folens, Stijn Goris, Tuur Lemmens, Wannes Swinnen en Nicolas Tilman. Het zou uiteindelijk de derde plaats worden. Atriac – 6D Sport Nutrition verloor na het zwemmen hun zesde atleet waardoor Alexis Krug, Koen Veramme, Dieter Boeye, Tom Suetens en Nick Thijs het fietsen en het lopen met vijf atleten moesten afleggen. Met 57’47 zetten ze de snelste tijd neer.

Maar dan moest thuisploeg SMO-Scott nog komen. Zij bleven veel langer met 7 samen en balden al de vuist in de laatste rechte lijn toen duidelijk werd dat ze onderweg waren naar de zege voor eigen volk. En ook al waren er geen toeschouwers toegelaten, het werd toch een sfeervolle finish en overwinning voor Tim Van Hamme, Joris Basslé, Simon De Cuyper, Menno Koolhaas, Louis Naeyaert, Remco Verbelen en Jasper Sabbe.

Het organiserende SMO-Scott team bewees samen met Triatlon Vlaanderen dat op een corona-proof manier weer aan triatlon kan gedaan worden. En wij zagen opnieuw hoe spannend en spectaculair zo’n ploegentriatlon kan zijn. Bekijk ook zeker de live-videos op de Facebookpagina van 3athlon.be.

Uitslag T3 Eerste Divisie Sint-Laureins mannen 2021