Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nicola Spirig wint de World Cup Triatlon in Lissabon, Hanne De Vet valt uit, Jolien Vermeylen beste Belgische
Nicola Spirig wint in Lissabon (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Nicola Spirig wint de World Cup Triatlon in Lissabon, Hanne De Vet valt uit, Jolien Vermeylen beste Belgische

In de individuele World Cup triatlon in Lissabon zondag geen Claire Michel en Valerie Barthelemy, die vrijdag goud pakten met de Belgian Hammers. En zo kregen de twee reserves van de Hammers hun kans. Hanne De Vet was mee met de eerste achtervolgende groep, maar zij verliet helemaal leeg de wedstrijd tijdens het looponderdeel. Belgisch kampioene sprinttriatlon Jolien Vermeylen volgde in een tweede achtervolgende groep. Jolien liep nog naar een 39ste plaats op meer dan acht minuten van winnares Nicola Spirig.

De Zwitserese Nicola Spirig blijft een fenomeen. Op de fiets moest ze in Lissabon in de achtervolging op een een kopgroep van negen dames. In die achtervolgende groep zat ook Hanne De Vet en onder andere Rachel Klamer. Pas na 25 km fietsen kregen de achtervolgsters het gat dicht. Er kwamen geen verdere aanvallen meer waardoor een grote groep aan de 10 km lopen begon. Daarin zorgde de Ierse Carolyn Hayes voor de verrassing door lange tijd aan de leiding te gaan. Het leek er zelfs op dat de Ierse op weg was naar een stunt, maar dat was buiten een supersnelle Spirig gerekend. De olympische kampioene van 2012 was de enige die in de 10 km lopen onder 34 minuten dook.

Spirig pakte een knappe overwinning in Lissabon, nadat ze zich eerder met de Zwiterse Mixed Relay ploeg vrijdag verzekerde van olympische deelname. Spirig won in 1u59’05 met 12 seconden voorsprong op Hayes. De Amerikaanse Kirsten Kasper werd derde in 1u59’39. Jolien Vermeylen werd de beste Belgische met een 39ste plaats in 2u07’40. Hanne De Vet deed het goed in het zwemmen en het fietsen maar in de tweede helft van het lopen, liepen de benen vol en moest Vetje ontgoocheld de wedstrijd staken.

Uitslag Vrouwen World Cup Triatlon Lissabon 2021