Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Challenge St-Polten voor Tim Van Hemel “Scheurtje in knieschijf en breuk in kuitbeen en schouderkop”
Tim Van Hemel in de Houffaraid in 2020 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Geen Challenge St-Polten voor Tim Van Hemel “Scheurtje in knieschijf en breuk in kuitbeen en schouderkop”

Tweevoudige Europees cross-duatlon en cross-triatlon kampioen Tim Van Hemel zal op zondag 30 mei niet kunnen deelnemen aan de Challenge Sankt Polten, wat nochtans zijn eerste grote doel van het jaar was. In de aanloop naar die halve triatlon werd hij vorige week tijdens een trainingsritje met de fiets door een auto aangereden. Tim hield er een stevige hersenschudding aan over en wat schaafwonden en zwellingen. Was hij eerst nog opgelucht dat hij het kon vertellen, nu de zwellingen weggetrokken zijn, is het verdict hard. “Onderzoek heeft uitgewezen dat ik een scheurtje in mijn knieschijf heb en een breuk in mijn kuitbeen…”

Meteen na het ongeluk vertelde Tim ons al dat zijn deelname aan St-Polten heel onwaarschijnlijk zou zijn omdat hij een aantal dagen niet zou kunnen trainen. Maar ondertussen is het verdict definitief. Tim komt niet aan de start in Oostenrijk. “Het zal inderdaad geen Challenge St-Polten zijn voor mij, jammer genoeg,” legt Tim uit. “Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat ik een scheurtje in mijn knieschijf heb en een breuk in mijn kuitbeen.”

“Daarnaast is er nu ook nog een breuk in de schouderkop en een scheur in de schouderpees aan het licht gekomen. Dat is dus een kwestie van enkele weken of zelfs maanden revalideren. Ik hoop snel op consultatie bij dokter Claes te kunnen gaan om te zien of een operatie nodig is voor het herstel. Mijn eerstvolgende plan is nu weer gezond te worden zodat ik mijn kids kan vastpakken,” vertelt Tim, die zeer binnenkort voor de tweede keer papa wordt.

“Uiteindelijk door naar Kona”

Het is een serieuze streep door de rekening voor Tim, die zich meer op de long distance wil toeleggen. Bij onze collega’s van 3athlon.nl had Tim het onlangs nog over zijn plannen op de lange afstand in de komende jaren en zijn droom om aan de start te staan van de Ironman in Hawaii. “Voorlopig zal ik me richten op wedstrijden van vier á vijf uur en die gebruiken om uit te zoeken wat voor parcours mij ligt: een beetje vlak, veel heuvels, veel of juist minder bochten. Daarna wil ik me wat meer gaan richten op de EK’s en WK’s en uiteindelijk door naar Kona.”

De korte afstand zweert hij nog niet af overigens, al focust hij zich normaal wel op langere en rustigere trainingen, het ‘groter maken van de motor’ en het oprekken van de aerobe drempel. “Toch zal ik ook wel wat kortere wedstrijdjes blijven meepakken. Ik geloof heel erg in zo divers mogelijk trainen. Mijn snelheid zal ik niet zo heel snel kwijtraken,” aldus Tim. Wij wensen de Belgische kampioen kwarttriatlon van 2018 alvast veel beterschap en een snelle en goeie revalidatie toe!