Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wahoo vernieuwt de populaire ELEMNT BOLT
Extra

Wahoo vernieuwt de populaire ELEMNT BOLT

De immens populaire Wahoo Element BOLT, de kleine (en oudere) broer van de Wahoo Roam kreeg een grondige vernieuwing. De BOLT beschikt nu ook over een kleurenschermen waardoor Wahoo dus de lijn van kleurgave doortrekt over het volledige GPS-gamma. Maar de nieuwe BOLT heeft nog heel wat meer in petto, lees dus zeker verder!

Sinds de lancering in 2017 is de ELEMNT BOLT de favoriet van vele wielrenners, triatleten en mountainbikers. Dit dankzij een strakke vormgeving die zich thuis voelt op elk stuur. Net als alle andere Wahoo apparaten is de ELEMNT BOLT betrouwbaar en eenvoudig te bedienen. Enkele van ’s werelds beste triatleten zullen ook met BOLT rijden, waaronder Jan Frodeno, Lucy Charles, Alistair en Johnny Brownlee, Heather Jackson en Sarah Crowley alsook grote wierploegen zoals Deceuninck-Quick Step, Alpecin-Fenix en Bora Hansgrohe.

Kleurenscherm

De nieuwe ELEMNT BOLT van Wahoo Fitness, marktleider op het gebied van connected devices, heeft een goed leesbaar kleurendisplay gekregen en uitgebreide navigatiefuncties. Net als alle Wahoo apparaten behoudt de nieuwe BOLT het gebruiksvriendelijke, intuïtieve bedieningsgemak en connectiviteit.

Smart Navigation

De ELEMNT BOLT beschikt nu, net als de ROAM, over Smart Navigation waarmee gebruikers die van hun geplande route afwijken automatisch worden omgeleid, van bestemming kunnen veranderen, terug naar het beginpunt kunnen rijden en hun ritten direct vanaf de computer kunnen terugvinden, zonder gebruik van je smartphone. 

Daarnaast biedt een vernieuwde gebruikersinterface aanpasbare, met kleur gemarkeerde velden, aan zodat het eenvoudig is om te focussen op specifieke gegevens. Een omgevingslichtsensor past bovendien automatisch de achtergrondverlichting aan om ervoor te zorgen dat het scherm altijd goed leesbaar is. Handig voor als de zon onder gaat.

Meer geheugen

De aerodynamische, compacte behuizing is een doorontwikkeling van het bestaande slanke ontwerp van de originele BOLT.  De Quick View LED’s aan de bovenzijde van het scherm geven aan wanneer de volgende bocht komt, signaleren naderende Strava Live segmenten en geven allerlei meldingen weer. Met een batterij die maar liefst 15 uur meegaat en een ingebouwd geheugen van 16 GB is de BOLT klaar voor elk avontuur met miljoenen kilometers aan wegen en paden die al vooraf zijn geladen. 

In combinatie met de Wahoo ELEMNT app kunnen fietsers eenvoudig hun dataschermen aanpassen, routes synchroniseren en gegevens analyseren. De IPX7 waterdichte behuizing van de BOLT is bestand tegen de meest regenachtige ritten of een mislukte rivieroversteek. 

De nieuwe ELEMNT BOLT is vanaf vandaag te koop bij verschillende Wahoo dealers in de Benelux voor €279,00. De bundel (inclusief hartslagband, snelheid- en cadanssensor) komt later dit jaar beschikbaar voor 359,99.

Bron: TwoTone Amsterdam, 2moso