Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonnie Brownlee wint voor eerst sinds juli 2019 World Cup triatlon, Noah Servais 19de in Arzachena
Noah Servais in de achtervolging in de run in Arzachena
Nieuws

Jonnie Brownlee wint voor eerst sinds juli 2019 World Cup triatlon, Noah Servais 19de in Arzachena

Jonathan Brownlee heeft voor het eerst sinds juli 2019 nog eens een internationale triatlon gewonnen. Zaterdag was hij de sterkste in de World Cup triatlon van Arzachena. Brownlee won de sprinttriatlon in een langgerekte spurt met de Zwitser Adrien Briffod. Met Erwin Vanderplancke en Noah Servais waren er twee Belgen bij in Italië. Servais zat mee in de kopgroep en liep naar de 19de plaats.

De Belgische triatleet Noah Servais begon sterk aan de wedstrijd. Na een goed zwemnummer kwam hij als vierde in de wisselzone op een handvol seconden van de Hongaar Mark Devay. Devay ging er in de eerste beklimming stevig tegenaan, met de Amerikaan Seth Rider en de Brit Jonnie Brownlee. De vice-olympische kampioen van Londen 2012 zette de aanval solo door maar werd in de afdaling opnieuw gegrepen door de ruime kopgroep, met daarbij ook Noah Servais.

Erwin Vanderplancke kwam als 20ste uit het water, op 19 seconden van de leiders, maar al in de eerste ronde van het fietsen, verdween de Belgische triatleet al uit de wedstrijd. Ook tijdens de live-beelden op triathlonlive.tv kwam hij niett meer in beeld. Het is ons momenteel nog niet duidelijk waarom Erwin zijn wedstrijd niet kon uitdoen.

Opschudding in de slotronde van het fietsen toen in de beklimming niet Alistair Brownlee maar wel Thomas Bishop plots ten val kwam, vlak voor de Nederlander Marco Van der Stel. Het was Alistair Brownlee die stopte om Bishop bij te staan en dus niet zoals we eerder schreven Jonnie die wachtte op zijn oudere broer.

Uiteindelijk begonnen 28 koplopers samen aan de 5 km lopen. Noah Servais wisselde als achtste, maar al snel vormde zich een loopgroepje van een man of 10 die zich snel losmaakten van de rest. Noah Servais zocht zijn eigen tempo en liep na 1 ronde in een groepje van 8 achtervolgers op 30 seconden van Jonnie Brownlee.

In de slotronde kregen we een stevige battle om de overwinning tussen de Brit Jonnie Brownlee en de Zwitser Adrien Briffod, in Yokohama nog goed voor een 12de plaats. Ze namen met zijn twee een mooie voorsprong op het Spaans duo Serrat en Mola. Brownlee zette een vernietigende versnelling in en gooide in de laatste 500 meter ook Briffod overboord. De Brit won voor het eerst sinds juli 2019 nog eens een internationale triatlon in 54’48. Briffod werd op 5 seconden tweede en Mola pakte op 11 seconden de derde plaats. Noah Servais werd knap 19de op 1’08 van Brownlee.