Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Klim met 17% stijgingspercentage zorgt voor grote verschillen in World Cup triatlon Arzachena
Jolien Vermeylen op de lastige klim in Arzachena
Nieuws

Klim met 17% stijgingspercentage zorgt voor grote verschillen in World Cup triatlon Arzachena

De Duitse triatlete Marlene Gomez heeft de World Cup triatlon in het Italiaanse Arzachena gewonnen, maar moest daarvoor diep in het krachten-arsenaal putten. Scherprechter was de klim van anderhalve kilometer met een stijgings-percentage tot 17%. Veel triatletes kregen het daar lastig, waaronder Jolien Vermeylen en Hanne De Vet. Zij geraakten helaas niet vooraan in de wedstrijd, terwijl per ronde van de drie ronden fietsen de verschillen serieus opliepen. Jolien werd 32ste en Hanne 48ste.

Jolien Vermeylen kwam als 22ste uit het water, op 27 seconden van Vittoria Lopes. Hanne De Vet volgde een halve minuut verderop. Zij kwam als 52ste in de wisselzone met een achterstand van 57 seconden. Tijdens de 20 km fietsen, met dus drie keer de zware klim erin, verbrokkelde het veld in verschillende groepjes. Jolien Vermeylen kwam in een vierde groepje terecht, na 1 ronde op iets meer dan een minuut van de kopgroep van 12 triatletes. Hanne De Vet volgde een groepje verderop, op bijna twee minuten. Gaandeweg liepen die verschillen op en was het duidelijk dat de winnares in de uitgedunde kopgroep moest gezocht worden.

In de 5 km lopen kregen we vooraan een strijd met 5 met een paar verrassende namen: Julie Derron, Marlene Gomez, Verena Steinhauser, Audrey Merle en Emma Lombardi. De Duitse triatlete Marlene Gomez werd de verrassende winnares in 1u00’51. De Zwitserse Julie Derron werd tweede op 4 seconden. Op 19 seconden werd Verena Steinhauser derde. Jolien Vermeylen streed nog voor een plaats in de top-30. Zij werd uiteindelijk 32ste op 3’46. Hanne De Vet werd 48ste op 7’40.