Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Op maat gemaakte GPS-mount dankzij SILCA 3D-printer
Gear

Op maat gemaakte GPS-mount dankzij SILCA 3D-printer

SILCA kondigt met trots aan dat hun eerste 3D titanium printer volledig geïnstalleerd en klaar is voor de productie van hun nieuwe lijn futuristische producten. Het eerste product dat gemaakt wordt met de technologie is een bizar lichte Mensola fiets computer mount. Het voordeel van 3D-printen is dat SILCA de volledige controle heeft over het ontwerpproces vergeleken met traditionele CNC methoden. Zo is het nu mogelijk om de binnenkant te ontwerpen. Het resultaat vervolgens is een product dat lichter en sterker is.

De Mensola titanium stuur mount maakt optimaal gebruik van deze techniek en heeft een rasterwerk aan de binnenkant in plaats van massief titanium. Het ontwerp gebruikt technieken en concepten uit de architectuur en luchtvaarttechniek waardoor het product sterk genoeg is met minimaal gebruik van titanium. Met 3D-printen kunnen deze technieken bovendien op veel kleinere schaal ingezet worden dan bij andere productiemethoden. Het is nogal verbluffend als je het vergelijkt met conventioneel vervaardigde producten. De mount weegt nog geen 35 gram en is zes tot tien keer sterker dan ontwerpen die met traditionele methoden van aluminium zijn gemaakt.


De overstap naar 3D-printen was een natuurlijke stap voor SILCA na het succes van titanium en het laserlassen dat inhouse werd gehaald tijdens de ontwikkeling van de Sicuro bidonhouder.  Deze overstap naar 3D CNC laserlassen was een unieke stap binnen de fietsindustrie en maakt producten met een nauwkeurigheid die voorheen ondenkbaar was. Toen het SILCA engineering- en productie team benaderd werd door ruimtevaart- en autobedrijven om gebruik te maken van hun productieproces, begonnen zij in te zien dat 3D-printen een belangrijke plaats zou gaan innemen bij toekomstige productie en design.

Bron: TwoTone Amsterdam