Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Watermolentriatlon in Hamme gaat door, maar helaas zonder zwemmen
Het vrouwenpodium in Hamme in 2019 met Katrien Maes als winnares (foto: Olivier Cloet)
Nieuws

Watermolentriatlon in Hamme gaat door, maar helaas zonder zwemmen

De watermolen-triatlon in Hamme op zaterdag 12 en zondag 13 juni kreeg groen licht van de lokale overheid om door te gaan, maar helaas kan er dit weekend niet gezwommen worden in Hamme. Na het testen van het zwemwater bleek de waterkwaliteit onvoldoende goed. De organisatie kon niet anders dan het zwemonderdeel annuleren. Dat wordt nu vervangen door een loopproef, waardoor de Watermolen-triatlon voor de tweede keer in zijn bestaan een duatlon wordt.

Hoeveel pech kan je hebben? Vorig jaar kon de Watermolen-triatlon, ondertussen een klassieker op de triatlon-kalender, door de covid-19 pandemie niet doorgaan. Dit jaar kreeg de organisatie wel groen licht van de plaatselijke overheid. Maar nu gooit dus een slechte waterkwaliteit roet in het eten. “Voor de tweede keer in de rijke geschiedenis van de Watermolentriatlon moeten we noodgedwongen schakelen naar een duatlon. Uit respect voor de gezondheid van onze atleten laten wij traditiegetrouw de waterkwaliteit controleren. Helaas zijn de waarden niet ok en nemen wij geen enkel risico en schrappen we het zwemonderdeel.Ook onder de nieuwe omstandigheden doen we ons best om het wedstrijdgevoel te laten herleven bij onze atleten, dus we schakelen nog maar eens,” aldus de organisatie.

1 wisselzone en startwaves van 10 atleten

Het annuleren van de zwemproef brengt een paar praktische gevolgen met zich mee. Zo zal er slechts 1 wisselzone zijn en in plaats van de traditionele aanloopronde, zijn er nu drie volledige fietsrondes voor in totaal 42 km, waarbij drafting niet toegelaten is (als extra corona-maatregel). De eerste loopproef gaat over een parcours van 3 km. De tweede loopproef zijn drie rondes van 3 km voor 9 km in totaal. Bij het eerste lopen wordt er elke 30 seconden in waves van 10 atleten gestart.

Meer informatie vind je op de website van de Watermolen-triatlon van Hamme.