Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wahoo’s ELEMNT RIVAL wordt alleen maar beter met updates
Gear

Wahoo’s ELEMNT RIVAL wordt alleen maar beter met updates

Toen Wahoo Fitness eind vorige jaar de ELEMNT RIVAL aankondigde werd ook gelijk de belofte gedaan dat de functionaliteit verder uitgebreid zou worden met updates. Net als dat de ontwikkeling van de ELEMNT ROAM en de ELEMNT BOLT lang nadat je hem gekocht hebt verder gaat, krijgt ook het nieuwe sporthorloge van Wahoo met de tijd meer opties en wordt deze steeds beter gemaakt met updates. 

Naast kleinere verbeteringen van de prestaties en gebruiksvriendelijkheid en bug fixes heeft Wahoo ook grotere updates uitgebracht. Een half jaar na de lancering zijn verschillende updates doorgevoerd en is het dus tijd voor een overzicht van wat de ELEMNT RIVAL allemaal bij geleerd heeft.

Extra workouts

Hiermee kun je de workouts die je met je TrainingPeaks account gemaakt hebt eenvoudig synchroniseren met je ELEMNT RIVAL. Je zet je trainingsschema’s eenvoudig over met de ELEMNT companion app en daarna krijg je er twee extra pagina’s bij die alle details van je training weergeven. De eerstvolgende zeven dagen worden automatisch toegevoegd of je kiest handmatig de trainingen die je wil overzetten. Daarnaast heeft Wahoo ook nog voor elke discipline (fietsen, hardlopen en zwemmen) vier extra, gratis, workouts toegevoegd.

Meer bediening

Nadat je deze update op je horloge gezet hebt en je speelt muziek af op je iOS device krijg je er automatisch een pagina bij waarmee je je muziek kan bedienen. Alle bekende muziekdiensten die je vanuit je lockscreen kan bedienen worden ondersteund zoals Spotify, Apple Music, TIDAL en SoundCloud. Eenzelfde update voor Android komt binnenkort. Als je de ELEMNT RIVAL verbindt met de KICKR HEADWIND krijg je er een extra pagina bij en kun je deze aansturen vanaf je pols. Je wisselt hiermee eenvoudig tussen hartslag modus, snelheidsmodus en control modus. Net zoals je gewend bent van andere ELEMNT computers.

Track mode

De ELEMNT RIVAL heeft met deze update door dat je op een baan aan het hardlopen bent en past automatisch de GPS data aan zodat deze precies op de baan ligt. Het duurt ongeveer twee rondes voordat de RIVAL volledig gekalibreerd is. Het slimme van Wahoo’s GPS Sporthorloge is dat hij ook de GPS data van de kalibratie rondes aanpast om samen te vallen met de baan. Ook kun je intervallen van 100m bijhouden als je rond dat punt de ronde knop indrukt.

Eerste wedstrijd

Binnenkort kunnen we de Rival voor het eerst testen tijdens een wedstrijd. In Kortrijk zal onze ‘huisatleet’ Bram Laevens met de Wahoo Rival rond de pols het water induiken voor de triatlon. Benieuwd wat zijn bevinden zijn na de wedstrijd.