Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Guust De Smul en Lotte Claes domineren in eerste Belgische duatlon van 2021
Lotte Claes wint de duatlon van Kortrijk (foto: 3athlon.be/Filip Lanszweert)
Duathlon

Guust De Smul en Lotte Claes domineren in eerste Belgische duatlon van 2021

In Kortrijk is zondag het Belgische duatlonseizoen 2021 eindelijk van start gegaan, met de eerste van zeven manches in de Lotto Duatlon Series. Topfavorieten Guust De Smul en Lotte Claes maakten de verwachtingen waar en wonnen op dominante wijze de duatlon over 6 km lopen, 45 km fietsen en 3 km lopen. Guust De Smul maakte het verschil in het fietsen, Lotte Claes ging van start tot finish aan de leiding en maakte er een goeie voorbereiding op het BK tijdrijden van.

Bij de vrouwen ging Lotte Claes van start tot finish aan de leiding. Kim Nulens en Emelie Butseraen hielden haar nog een beetje in het zicht in het lopen, maar eens op de fiets ontketende Lotte Claes haar duivels. Sinds vorig jaar schoolde ze zich van duatlete om tot wielrenster. “Eens ik een gat had op de achtervolgsters, heb ik deze wedstrijd vooral gezien als een voorbereiding op het BK tijdrijden,” vertelde Lotte achteraf. Met een enorme voorsprong kon ze na 45 km fietsen een lange ereronde lopen van 3 km om overtuigend en verdiend te winnen. Debbie Sanders, op de fiets opgeschoven naar de tweede plaats, bleef ook in het lopen goed doorzetten en werd tweede. De derde plaats ging naar Emelie Butseraen voor Maaike Ryngaert en Kim Nulens.

Guust De Smul sterk op de fiets

Guust De Smul wint de duatlon van Kortrijk (foto: 3athlon.be/Filip Lanszweert)

Dylan Voet ging er in de eerste 6 km lopen vandoor en had een mooi gaatje op een achtervolgend groepje met onder andere Wazo De Rouck, Thibaut De Smet en Guust De Smul. Al na 1 ronde fietsen had Guust De Smul orde op zaken gezet. Hij fietste een mooie voorsprong bij elkaar en bleef stevig aan de leiding bij de laatste wissel. In de laatste 3 km lopen werd hij niet meer bedreigd. Guust De Smul pakte na een sterke race zijn eerste overwinning van het seizoen. De jonge Thibaut De Smet, nog altijd maar belofte, werd knap tweede. Door de rolling start bleef het aan de finish voor de overige ereplaatsen nog even spannend. Cedric Callewaert zette de derde tijd neer voor Joren Jans en Jonas De Groote.

Uitslag duatlon Kortrijk 2021