Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser op het podium in European Cup triatlon in Portugal
Christophe De Keyser werd eerder dit seizoen nog 3de in de European Cup in Coimbra
Nieuws

Christophe De Keyser op het podium in European Cup triatlon in Portugal

Portugal ligt Belgisch kampioen sprinttriatlon Christophe De Keyser duidelijk, want nadat hij vorig seizoen drie van zijn vier zeges behaalde op Portugese bodem, pakte hij zaterdag in de European Cup triatlon van Coimbra een schitterende derde plaats achter Portugezen Vilaca en Batista. Het is opmerkelijk dat het brons naar CDK ging want twee weken geleden finishte hij nog zijn eerste halve triatlon in de Challenge St-Polten.

Christophe De Keyser kwam na 750 meter zwemmen als 12de uit het water in een ruime kopgroep. In de beginkilometers van de 20 km fietsen vormde zich een kopgroep van een tiental atleten, waaronder De Keyser. Ook bij de mannen lag het parcours er gevaarlijk glad bij door de aanhoudende regen, wat opnieuw leidde tot een aantal valpartijen, vooral bij de achtervolgers waar toch wel wat risico’s werden genomen om het gat met de leiders te dichten.

Twee weken geleden nog debuut op halve afstand

Vooraan werd er stevig tempo gemaakt door de drie Portugezen, met onder andere topfavoriet Vilaca. Ook Christophe De Keyser deed zijn deel van het kopwerk in de regen. De tien leiders slaagden erin om uit de greep te blijven van de achtervolgers. In de 5 km lopen namen de Portugezen Vilaca en Batista het voortouw. Het werd al snel duidelijk dat die twee triatleten zouden strijden voor de overwinning. Christophe De Keyser volgde in een groepje waar gestreden werd om de vierde plaats en op het einde van de eerste loopronde kreeg hij zelfs zicht op de derde plaats.

Ondertussen had Vasco Vilaca, een van de toppers uit het WTCS-circuit, al een flink gat geslagen op zijn landgenoot Ricardo Batista. Christophe De Keyser ging in het gevecht om het brons op en over de Duitser Johannes Vögel. Batista kwam in de slotfase nog terug dichter bij Vilaca, maar de overwinning ging toch naar de topfavoriet. Een handvol seconden later liep Batista naar de tweede plaats. Christophe De Keyser pakte een hele mooie derde plaats en dat twee weken na zijn debuut op de lange afstand in de Challenge St-Polten.

Eerder op de dag werd Jolien Vermeylen ook al 11de bij de vrouwen.