Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Heemeryck en Xenia Luxem slaan toe in het lopen in kwarttriatlon Beernem
Sander Heemeryck voor de start van de Triatlon van Vlaanderen in 2020 (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Nieuws

Sander Heemeryck en Xenia Luxem slaan toe in het lopen in kwarttriatlon Beernem

Op de eerste dag van het nieuwe triatlonseizoen waren er meteen drie wedstrijden, maar ook de kwarttriatlon van Beernem was sterk bezet, vooral bij de mannen. Bij de vrouwen was ex-Belgisch kampioene halve triatlon Xenia Luxem duidelijk de beste in het lopen voor een verrassende Kroatische. Bij de mannen kregen we een eerst een solo van Adam Lambrechts en vervolgens een spannende strijd tussen Lukas Bosmans en Sander Heemeryck, waarbij die laatste in de slotfase de snellere was in het lopen.

Xenia Luxem voor Kroatische Skevin

Bij de vrouwen daagden slechts 11 deelneemsters op voor de Kallemoeietriatlon. Xenia Luxem was de topfavoriete en maakte die rol ook met verve waar. In de 1.000 meter zwemmen kwam de verrassende Kroatische Sonja Skevin, in ons land actief bij het LTTD-Oilservice team, als eerste uit het water voor de jonge Magalie Gekhiere. Die zakte na het fietsen terug naar de zesde plaats en zou uit de wedstrijd stappen in het lopen. Julie Sap was voor eigen volk de snelte op de fiets en ging na de 40 km aan de leiding met anderhalve minuut voorsprong op Skevin en twee minuten op Luxem. Maar in de 10 km lopen ontbond Xenia Luxem haar duivels. Ze won de kwarttriatlon in Beernem in 2u02’25. Pas 1’48 later kwam Skevin als tweede over de streep. Julie Sap zag het podium nog aan zich voorbijgaan. Ze werd vierde achter de sneller lopende Liesbeth Verbiest.

Uitslag Kallemoeietriatlon Beernem vrouwen 2021

Solo van Adam Lambrechts

Adam Lambrechts leek bij de mannen op weg naar een succesvolle zege, maar na een sterk zwem- en fietsnummer zakte hij helemaal terug in het lopen naar een uiteindelijke 8ste plaats achter de heroptredende Tom Vanderhoogerstraete. De SMO-Scott atleet was samen met Wouter Monchy, Willem Brems, Dries Demeulenaere en Tom Mets de enige die de schade na de 1.000 meter zwemmen wist te beperken tot een halve minuut op een ontketende Adam Lambrechts. De KTT-triatleet bouwde zijn voorsprong verder uit in de 40 km fietsen.

In de tweede wissel had Lambrechts een voorsprong van meer dan twee minuten op Louis Naeyaert, die het kopwerk in de achtervolging niet schuwde. Wouter Monchy, Tom Vander Hoogerstraete, Tom Mets en Willem Brems kwamen samen met Naeyaert de wisselzone binnen. Lukas Bosmans en Sander Heemeryck volgden nog eens 40 seconden verderop, maar het Vlaams-Brabantse duo ging op en over alle atleten voor hen. In de absolute slotfase bleek Sander Heemeryck de snelste. De jongere broer van Pieter Heemeryck won de Kallemoeietriatlon in 1u45’42. Long distance-specialist Lukas Bosmans werd knap tweede op slechts 13 seconden. Tom Mets pakte de derde plaats in 1u46’14 voor Louis Naeyaert en Wouter Monchy.

Uitslag Kallemoeietriatlon Beernem 2021 mannen