Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexis Krug en Kaat Van Eynde beste duatleten in Watermolen-triatlon Hamme
Kaat Van Eynde (rechts) bij de start van de Watermolen-triatlon in 2021 die toen ook een duatlon werd (foto: Facebook Luk De Mey RR)
Duathlon

Alexis Krug en Kaat Van Eynde beste duatleten in Watermolen-triatlon Hamme

Door de slechte waterkwaliteit waren de organisatoren van de Watermolen-triatlon van Hamme genoodzaakt om er een duatlon van te maken, nog maar voor de tweede keer in de lange geschiedenis van deze klassieker op de triatlonagenda. Triatleet Alexis Krug toonde zich zondag in warme omstandigheden ook een sterk duatleet. Kaat Van Eynde heeft als ex-Belgisch kampioene duatlon bij de juniores een mooi verleden in run-bike-run en het was dus geen verrassing dat zij de Watermolen-duatlon won.

Hoewel triatleten er niet altijd om staan te springen om deel te nemen als het zwemmen vervangen wordt door een looponderdeel, daagden toch 123 individuele atleten op in Hamme voor een run-bike-run van 3 km lopen, 42 km fietsen en 9 km lopen, met corona-proof startwaves van 10 atleten per dertig seconden.

Door de wave starts was het wedstrijdverloop niet altijd even vlot te volgen. In de eerste 3 km lopen zetten Alexis Krug, Rob Carmans en Joris Aerden de snelste tijden neer. Ook Nicola Christiaens en Ruben Van Den Berghe liepen bijna even snel in een volgende wave. In het fietsen ging Alexis Krug alleen in de aanval. Alleen Joris Aerden hield de tijd van Krug nog een beetje in het zicht, maar in het lopen was het duidelijk dat Krug de snelste was. Christiaens kwam nog iets dichterbij de tijd van Alexis maar ook hij kon Krug niet meer bedreigen. Alexis won de wedstrijd in 1u37’47. Nicola Christiaens werd tweede op 26 seconden. Rob Carmans pakte in 1u38’55 de derde plaats, net voor Ruben Van Den Berghe.

Kaat Van Eynde was duidelijk de snelste bij de vrouwen, al duurde het tot in het tweede lopen eer ze definitief afstand kon nemen van An Ravestijn. De Domo-Scott atlete won de wedstrijd in 2u00’53. An Ravestijn werd op 1’17 tweede. De derde plaats was voor Helene Boels in 2u02″23.

Uitslag Watermolentriatlon Hamme 2021