Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gertjan Winten en Filip Sheridan pakken Belgische titel swimrun in La Gileppe
Filip Sheridan (l) en Gertjan Winten (r) pakken Belgische titel swimrun in La Gileppe (foto: BK Swimrun la Gileppe RR)
Multisports

Gertjan Winten en Filip Sheridan pakken Belgische titel swimrun in La Gileppe

Aan het stuwmeer van La Gileppe werd zondag het Belgisch kampioenschap swimrun gehouden, een wedstrijd waarin afwisselend gezwommen en gelopen wordt over een voornamelijk offroad parcours. Swimrun specialist Gertjan Winten pakte met gelegenheids-ploegmaat Filip Sheridan de Belgische titel op de 33 km, de langste afstand. Slechts 14 duo’s namen deel aan de titelstrijd, maar ze zorgden wel voor een spannende wedstrijd.

In het BK swimrun met 4,4 km zwemmen en 29 km lopen bracht het laatste loopnummer van 5 km de beslissing. Gertjan Winten en Filip Sheridan haalden het in 3u41’41 voor de regerende Belgische kampioenen van het Envol/Trakks swimrun team met Kevin Buffet. Zij pakten het zilver op 1’05 van Winten en Sheridan. Het Weppes-Nu swimrun team van Angele Duhem werd derde en won de mixed categorie. Natalie Coomans en Mieke D’Haene, van het Waregemse Triatlon en Duatlon Team, kwamen als 14de binnen maar dat was wel goed voor de Belgische titel bij de vrouwen.

“Laatste 5 km alles op alles gezet”

Natalie Coomans en Mieke D’Haene in actie in La Gileppe (foto: facebook Natalie Coomans RR)

“Het was een spannende race met drie mannenteams en één mixed team dat voortdurend zicht had op elkaar, maar wij bungelden meestal achteraan,” vertelt Gertjan Winten. “In de tweede helft viel het derde team wat terug waardoor we met 3 teams overbleven. Tijdens het lopen moesten we een paar keer een klein gaatje toelopen, maar aangezien dat steeds lukte, besloten we in de afsluitende 5 km alles op alles te zetten en dat is gelukt,” aldus een tevreden Gertjan die zijn vaste maatje Bastiaan Breine moest missen, maar met Filip Sheridan een zeer goeie vervanger vond.

Uitslag BK swimrun La Gileppe 33 km

Op de 17 km pakte Hugo Counoy samen met Simon Deom de overwinning. Ines Hainaut en Lionel Van Beneden kwamen als tweede duo over de streep en wonnen de mixed-categorie. Voor hen finishten nog twee solo-atleten: Romain Geron en Luc Delwiche. Valerie Leroy en Sophie Drofiak waren het snelste vrouwenduo.

Uitslag swimrun La Gileppe 17 km