Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische duatleet wint prestigieuze Grand Prix duatlon in Frankrijk
Arnaud Dely (2de van links) bij de start van de GP duatlon in Saint-Avertin (foto: FFTri)
Duathlon

Belgische duatleet wint prestigieuze Grand Prix duatlon in Frankrijk

De Belgische topduatleet Arnaud Dely zit in de vorm van zijn leven want na een tweede plaats vorige week in de Grand Prix duatlon van Valence was hij zaterdag de allerbeste in de GP duatlon van Saint-Avertin en hij zorgde er meteen voor de finish van het jaar zoals je in onderstaand filmpje kan zien. Met zijn overwinning in het prestigieuze Franse duatloncircuit meldt hij zich nog nadrukkelijker als één van de kanshebbers op Europees goud op het EK duatlon over drie weken in Targu Mures.

De vreugde was enorm groot bij Arnaud Dely in Saint-Avertin. In de Grand Prix duatlons is het vooral de prestatie per ploeg die telt en met Dely op 1 en zijn teamgenoot Anthony Avril op 2 was het een mooi finish-feestje voor de ESMGO Gonfreville-duatleten. In het eerste lopen sloot Dely aan in een kopgroepje met 4 sterke Franse atleten. In het fietsen ging hij samen met ploegmaat Anthony Avril en Nathan Gerbeur van Metz in de aanval.

Feestje aan de finish

https://www.instagram.com/p/CQDp9bpBR4R/

De anderen zagen de drie koplopers nooit meer terug. In het laatste looponderdeel was Dely duidelijk de sterkste. Arnaud Dely won de duatlon in 55’30. Anthony Avril werd tweede op 11 seconden en Nathan Gerbeur werd derde in 55’45. Met de vijfde plaats van Angelo Vandecasteele was het succes voor Gonfreville compleet. ESMGO won de ploegencompetitie voor Metz en Noyon. Een week eerder werd Dely ook al knap tweede in Valence, waar Angelo Vandecasteele een achtste plaats pakte.

In Saint-Avertin waren nog een paar Belgen actief. Antoine Duvivier werd 29ste, Jan Vervaet 37ste en Nicolas Tilman 43ste. Glen Laurens finishte bij zijn heroptreden op de 53ste plaats.

Uitslag GP Duatlon Saint-Avertin 2021 mannen

Winst voor Les Tritons Meldois, met Maurine Ricour

Bij de vrouwen was er ook een mooie 8ste plaats voor de Belgische Maurine Ricour. Zij komt over twee weken ook aan de start in Targu Mures en lijkt klaar om mee te spelen voor de medailles op het EK. In Saint-Avertin had er voor haar meer ingezeten dan een achtste plaats, maar ze verloor aansluiting met de koploopsters in de eerste wissel. Marion Legrand pakte de overwinning in 1u04’49 voor Maeva Danois en Marion Le Goff. Maurine Ricour werd achtste in 1u07’13. Ze was met haar achtste plaats wel de derde duatlete van Les Tritons Meldois, zodat ze met de ploeg wel op het hoogste schavotje mocht op het podium.

Uitslag GP Duatlon Saint-Avertin 2021 vrouwen