Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatletes presteren sterk op BK tijdrijden, Lotte Claes eerste niet-prof
Lotte Claes 9de overall op BK tijdrijden in Ingelmunster (foto: Doltcini Corlyp Waasland Security Team)
Multisports

Triatletes presteren sterk op BK tijdrijden, Lotte Claes eerste niet-prof

We keken woensdag met extra veel aandacht uit naar het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Ingelmunster, zeker bij de vrouwen, waar heel wat duatletes en triatletes aan de start kwamen. Lotte Claes, zondag nog overtuigend winnares van de duatlon van Kortrijk, zorgde voor de beste prestatie. Ze stond lange tijd aan de leiding met de snelste tijd en werd uiteindelijk negende overall en eerste bij de clubrensters. Ook Julie Sap, Sara Van De Vel, Lien Lanssens, Elena Debouck en Cato Cassiers deden het goed in Ingelmunster.

Lotte Claes wordt 9de

Julie Sap mocht al vroeg starten en zette de eerste toptijd op de tabellen. De West-Vlaamse ging zondag in het fietsen in de triatlon van Beernem ook al aan de leiding. Met een tijd van 36’03 over de 24 kilometer mocht ze een tijdje in de hotseat plaatsnemen. Lotte Claes was degene die even later een nieuwe besttijd zette met 35’41. Zij mocht heel even genieten van de leidersplaats, maar achter haar waren er nog een aantal pro-wielrensters die nog moesten starten. Sara Van de Vel slaagde er niet in om de tijd van Lotte Claes te kloppen. Sara zou 11de worden in 35’50.

Voor Lotte Claes werd het uiteindelijk een negende plaats, als eerste clubrenster, op 1’40 van Belgisch kampioene Lotte Kopecky. Die reed 34’01 over de 24 km en zette Julie Van De Velde op 14 seconden. Julie De Wilde werd derde op 18 seconden. Julie Sap eindigde finaal op een heel mooie 14de plaats op 2’02 van Kopecky. Elena Debouck werd 20ste op 2’49, Lien Lanssens 25ste op 3’31, Cato Cassiers 29ste op 4’01 en Julie Debock 37ste op 4’56.

Uitslag BK Tijdrijden vrouwen 2021