Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac boven in Brasschaat
Foto Tom Schippers - Triatlon Vlaanderen
Nieuws

Atriac boven in Brasschaat

Ook in Brasschaat was het verzamelen geblazen voor de triatleten voor de 37de editie van deze klassieker. Deze editie kende wel een ander format: de bekende halve triatlon werd ingeruild voor een kwarttriatlon. Een ander soort winnaar en winnares zou dus op de erelijst prijken. Nick Thijs en Brit Heirman zorgden voor een dubbelslag bij Atriac al moesten ze daar wel voor blijven knokken tot op het einde.

Merkwaardig verloop

Perfect op tijd werd de wedstrijd in de E10-plas op gang geschoten. Dieter Boeye kwam bij de mannen als eerste uit het water toen hij plots halt moest houden. Tijdens een tweede verkenning van het fietsparcours bleken toch niet alle seingevers op hun plaats te staan waardoor de wedstrijd moest gestaakt worden. Meteen schoot de organisatie in actie en na een oponthoud van 20minuten konden de atleten dan toch hun wedstrijd verderzetten.

De zwemtijden werden nauwkeurig bekeken en volgens de tijdverschillen werden de atleten dan ook een voor een losgelaten om het bochtige fietsparcours door Brasschaat te bestormen. Meteen sloeg het atriac trio met Dieter Boeye, Alexis Krug en Nick Thijs een kloof op de rest van het pak. De samenwerking verliep logischerwijze gesmeerd en ronde per ronde diepte het drietal de kloof verder uit op de rest. Na een geslaagde ploegentijdrit zouden de drie in de afsluitende run bepalen wie de overwinning op zak zou steken.

Thijs sterkste loper

In de afsluitende loopproef van 10km etaleerde de jonge Nick Thijs zijn snelle loopbenen. Hij toonde zich meer dan een maatje te sterk voor zijn teamgenoten en liep zo overtuigend naar de overwinning in Brasschaat. In een beklijvende eindsprint haalde Alexis Krug het nipt voor Dieter Boeye. 3 op 3 dus voor de Antwerpse ‘armada’. Tim Van Hamme en Joachim Wera vervolledigden de top 5 en Siebe de Winter werd in zijn thuiswedstrijd eervol 6de.

Heirman wint na zenuwslopende strijd

Ook bij de dames scheurde na het zwemonderdeel een drietal zich af van de rest van het pak. Deze keer vormden geen drie atriac atleten de kopgroep al hadden ze met Britt Heirman wel een pion vooraan in de wedstrijd. Samen met Lotte De Vet en Kaat Van Eynde snelde ze richting de tweede wisselzone. Eens de fiets langs de kant zouden de dames in de 2 looprondes in en rond het park van Brasschaat om de zege strijden. Halverwege de 10km beschikte Laat Van Eynde over de beste papieren, met een bonus van een 20-tal seconden begon zij aan de laatste ronde voor Britt Heirman en Lotte De Vet.

Maar Heirman deelde haar wedstrijd perfect in en met een indrukwekkende versnelling snelde ze voorbij leidster Van Eynde. De Domo-Scott atlete had geen antwoord op de versnelling en met een bonus van meer dan een minuut nam Britt Heirman overtuigde de zege en maakte zo het feestje compleet voor Atriac. Kaat Van Eynde werd tweede en Lotte De Vet vervolledigde niet veel later het podium.