Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maurine Ricour en Thibaut De Smet winnen sfeervolle 2de manche van Lotto Duatlon Series in Ieper
Thibaut De Smet wint in Ieper (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Duathlon

Maurine Ricour en Thibaut De Smet winnen sfeervolle 2de manche van Lotto Duatlon Series in Ieper

Het lijkt wel of de duatlonsport aan een tweede jeugd begonnen is in België, want na Kortrijk kregen we ook in Ieper in de tweede manche van de Lotto Duatlon Series een topwedstrijd, met een sterke bezetting, veel deelnemers en opnieuw ook veel volk langs de kant. Lotte Claes, na Kortrijk leidster in de Lotto Duatlon Series moest deze keer Maurine Ricour voor zich dulden. Bij de mannen kregen we een tweestrijd tussen Guust De Smul en Thibaut De Smet, met deze keer het jonge multitalent als winnaar.

Winst voor 22-jarig talent

Het podium met Thibaut De Smet tussen Guust De Smul (l) en Wazo De Rouck (r) in Ieper (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

In Kortrijk slaagde Guust De Smul er nog in om op de fiets een stevige voorsprong te nemen op Thibaut De Smet, die twee weken geleden tweede werd. Maar zondag in Ieper had de, in mei pas 22 jaar geworden, jonge belofte sterke benen. Hij volgde in de eerste 5 km lopen in een mooi kopgroepje en in de 32 km non-drafting was hij deze keer wel bij machte om in het spoor te blijven van Guust De Smul. Met een snelle wissel nam hij meteen afstand van De Smul en in de 5 km lopen liep De Smet nog verder uit op de leider in de Lotto Duatlon Series. En zo kregen we aan de finish de omgekeerde situatie van Kortrijk.

Thibaut De Smet pakte zijn grootste duatlonzege in 1u19’43. Op bijna twee minuten werd Guust De Smul tweede in 2u21’37. De derde plaats ging naar Wazo De Rouck die in de laatste rechte lijn nog voorbijging aan een sterke Cosie Goudesone. De vijfde plaats ging naar Bernd Van Snick, die de snelste was van de tweede startwave. Geen Jan Petralia in de uitslag. Hij was 1 van de favorieten maar voelde zich slecht in het eerste lopen, nadat hij een dag eerder zijn tweede corona-vaccinatie had ontvangen. Hij stapte uiteindelijk niet meer op de fiets.

Maurine Ricour klopt Lotte Claes

Maurine Ricour aan kop op de fiets in de duatlon van Ieper (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bij de vrouwen ging Maurine Ricour van start tot finish aan de leiding. Ze showde trots haar nieuwe uitrusting van Halle in haar eerste Belgische duatlon van het seizoen. De vorige weken was ze telkens in het Franse Grand Prix circuit te vinden. Na 5 km lopen had ze al meer dan een minuut voorsprong op Lotte Claes. De Belgische kampioene tijdrijden bij de clubrensters slaagde er op de fiets niet in om dat verschil kleiner te maken. Uiteindelijk kwam ze in de laatste 5 km nog dichterbij, maar de zege ging duidelijk naar Maurine Ricour in 1u30’48. Lotte Claaes werd 25 seconden later tweede. En Emelie Butseraen pakte net zoals in Kortrijk de derde plaats in 1u36’45 na een mooie strijd met Debbie Sanders. Maaike Ryngaert pakte de vijfde plaats.

Uitslag duatlon Ieper 2021