Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nog geen Kona-slot voor Lionel Sanders na inzinking IM Coeur d’Alene “Had zelfs moeite om te wandelen…”
Lionel Sanders wandelt uitgeput over de finish van Ironman Coeur d'Alene
Nieuws

Nog geen Kona-slot voor Lionel Sanders na inzinking IM Coeur d’Alene “Had zelfs moeite om te wandelen…”

Lionel Sanders was de absolute topfavoriet tijdens Ironman Coeur d’Alene afgelopen weekend. Hoewel alles er na het zwemmen, fietsen en het eerste deel van de marathon nog goed uit zag voor de Canadees, kwam daar in het tweede deel van de marathon snel verandering in. Na zo’n 6u30 racen stopte Sanders om over te geven langs de kant van de weg. Al was hij daarvoor al genoodzaakt het tempo omlaag te brengen, zakte hij daarna pas echt hard weg. Het was nog maar de vraag of Sanders überhaupt zou kunnen finishen. Het lukte hem uiteindelijk toch, maar met een elfde plaats op ruim een uur afstand van de Amerikaanse winnaar Sam Long was The Colonel uiteraard niet tevreden. “Ik kreeg kramp en eerlijk gezegd heb ik mij de laatste acht kilometer afgevraagd of ik überhaupt nog kon finishen, aangezien ik al moeite had met wandelen en het omhoog houden van mijn bovenlijf…”

Via Instagram liet Sanders aan zijn fans weten dat het goed met hem gaat. “Dit was waarschijnlijk de beste Ironman voorbereiding die ik ooit heb gehad, het meest consistent. Ik had geen last van overtraindheid en kon – naar mijn weten – kwalitatief écht goed trainen. Ik heb zelfs mijn voeding getest, maar alsnog heb ik nu moeite met die vierde discipline. Na zo’n 6u30 begon ik mij heel zwak te voelen en begon ik de controle over mijn spieren te verliezen”, legt Sanders uit. “Ik kreeg kramp en eerlijk gezegd heb ik mij de laatste acht kilometer afgevraagd of ik überhaupt nog kon finishen, aangezien ik al moeite had met wandelen en het omhoog houden van mijn bovenlijf.”

Hittegolf in Idaho

Ironman nam extra maatregelen met extra vrijwilligers in de medical tent omdat de regio in en rond Coeur d’Alene al een tijdje met een hittegolf kampt. De temperaturen liepen hoog op. Winnaar Sam Long was blij dat de pro’s om 13 u. plaatselijke tijd binnen waren en maakte zich meer zorgen om de age groupers die nog moesten finishen in de hitte, zoals je kan zien in onderstaande reportage van lokale nieuwszender KREM 2:

Nog geen slot voor Kona voor Sanders

Sanders heeft zich nog niet weten te plaatsen voor het WK Ironman op Hawaii en heeft over drie weken weer een hele triathlon op het programma staan: hij zal dan racen tegen Jan Frodeno in een zelf georganiseerd evenement.