Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman kondigt nieuwe 70.3 triatlon aan in 2021, voor het eerst in Israël
Het meer van Tiberias (foto: Comtec Group)
Nieuws

Ironman kondigt nieuwe 70.3 triatlon aan in 2021, voor het eerst in Israël

Ironman voegt nog dit jaar een nieuwe 70.3 Ironman triatlon toe aan de kalender en trekt daarvoor voor het eerst in zijn bestaan naar Israël. Op 12 november 2021 zal Israël honderden atleten verwelkomen voor het allereerste Ironman evenement in hun land: Ironman 70.3 Tiberias. De wedstrijd zal plaatsvinden langs de oevers van het Meer van Tiberias. Tijdens deze race zullen 40 slots voor het WK Ironman 70.3 in Taupo, Nieuw-Zeeland, verdeeld worden.

Het 1900 meter lange zwemonderdeel vindt plaats in het Meer van Tiberias, het laagst gelegen zoetwatermeer ter wereld. Atleten zullen zich vervolgens opmaken voor 90 kilometer in het zadel. Het fietsparcours zal hen eerst richting het zuiden van Tiberisu leiden, naar Tzemach en daarna via het noordoosten van het Meer van Tiberias richting Kfar Nahum. Het vlakke en snelle loopparcours zal ten westen van het Meer van Tiberias plaatsvinden.

“Als lokale organisatie is het een droom om dit evenement naar Israël te brengen”, reageerde de organisatie in een persbericht. “Ons land is een favoriete bestemming van verschillende succesvolle sportevenementen en we kijken ernaar uit om daar nog veel wedstrijden aan toe te voegen”, aldus Daniel Benaim, oprichter en CEO van de lokale organisatie, genaamd Comtecgroup.

Vanaf 1 juli kunnen atleten zich inschrijven voor Ironman 70.3 Tiberias.