Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Adam Lambrechts goud op EK aquabike, Steven Scherpereel zilver op EK halve triatlon in Walchsee
Adam Lambrechts onderweg naar goud op EK aquabike (foto: KTT)
Multisports

Adam Lambrechts goud op EK aquabike, Steven Scherpereel zilver op EK halve triatlon in Walchsee

Na de twee medailles in het EK aquatlon bij de age groupers, sloot de Belgische triatlondelegatie de Europese kampioenschappen af met nog twee extra age group medailles. Adam Lambrechts, vorige week nog tweede in de 111 Cave Triatlon van Kanne, won met overmacht het EK aquabike, waarin alleen gezwommen en gefietst wordt. In het EK halve triatlon was er nog zilver voor Steven Scherpereel en een aantal ereplaatsen voor de andere Belgische triatleten. Samen met het brons van Bart Aernouts bij de pro’s maakt dat 5 EK-medailles in totaal…

Adam maakt favorietenrol waar zonder te lopen

Adam Lambrechts na de finish in Walchsee (foto: KTT)

Op het EK aquabike is het na het fietsen gedaan, wie weet zit er dan wel wat in,” vertelde Adam Lambrechts een week voor het EK in Walchsee na zijn tweede plaats in Kanne. In Walchsee moest hij zondag na 1.900 meter zwemmen en 80 km fietsen op een lastig parcours inderdaad niet meer de loopschoenen aantrekken. In de niet alledaagse discipline Aquabike zette de Kempenaar met duidelijk verschil de snelste tijd neer.

Met 24’09 als snelste zwemtijd (ter vergelijking, Christophe De Keyser had bij de pro’s een snelste zwemtijd van 24’27) en 2u04’59 in het fietsen, was hij aan de finish in een totaaltijd van 2u30’44 maar liefst negen minuten sneller dan de tweede atleet. Het leverde adam de overall zege en een gouden medaille in de M25 op. In principe kan je in zo’n aquabike voluit gaan in het zwemmen en op de fiets omdat je je niet moet sparen in het lopen. Maar met deze tijden had Lambrechts in principe genoeg gehad aan een halve marathon van 1u23 om de age group winst te pakken in de halve triatlon.

Uitslagen EK aquabike 2021

Zilver voor Steven Scherpereel

Steven Scherpereel pakt zilver bij de M50 op EK Walchsee (foto: Facebook Steven Scherpereel RR)

De meeste andere Belgische triatleten kozen wel voor de drie onderdelen in het EK halve triatlon. Arno Lambrecht was de snelste Belgische age grouper. Hij had een tijdje zicht op een podiumplaats, maar met een tijd van 4u11’27 werd hij 17de overall en zevende bij de M25. Michiel Kempen werd zesde bij de M30 in 4u19’27. Maar de topprestatie bij de Belgische age groupers kwam van Steven Scherpereel die bij de M50 de tweede plaats pakte. Alleen de sterke Nederlander Rob Kwaaitaal bleek nog iets te snel. Kwaaitaal won in 4u12’41. Steven Scherpereel maakte met een sterke halve marathon van 1u22 heel wat plaatsen en tijd goed en pakte in 4u16’42 verdiend zilver.

Uitslagen EK halve triatlon Walchsee 2021

In de open categorie, waar atleten geen selectie nodig hebben en geen nationale uitrusting moeten dragen, werd Dylan Voet 22ste overall in 4u13’07, goed voor een zesde plaats in de M25 categorie.

Uitslagen Challenge Walchsee 2021 (open categorie)