Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray Luxem op schema voor Xterra Belgium na winst in cross-triatlon Watrissart
Podium van de Watrissart cross-triatlon met Pieter Van Dyck, Yeray Luxem en Matthias Cloostermans
Multisports

Yeray Luxem op schema voor Xterra Belgium na winst in cross-triatlon Watrissart

Op 10 juli staat meervoudig Belgisch kampioen cross-triatlon Yeray Luxem aan de start van de Xterra Belgium op het nieuwe parcours in Namen, zijn eerste race in het internationale Xterra circuit dit jaar. Dat hij klaar is voor Namen bewees Yeray dit weekend met een overtuigende overwinning in de cross-triatlon Watrissart, in het Franse Jeumont, vlak over de Belgische grens. “Afwachten of ik ook het internationale niveau weer aankan,” vertelde Yeray na zijn zege net over de grens.

“Het is inderdaad een heel mooie en aangename organisatie,” legt Yeray uit. “Ze zorgen voor een tof parcours, compact met veel draaien en keren. Ook de explosieve klimmetjes zijn de moeite. Het is jammer voor de organisatie dat ze hun datum moesten aanpassen wegens Corona. Het koste hen veel afzeggingen.” Toch vonden nog 88 cross-triatleten op de M-afstand en 63 op de S-afstand hun weg naar Jeumont.

“Afwachten of ik internationale niveau aankan”

Jeumont ligt net onder de grens tussen België en Frankrijk op zo’n 25 km van Bergen en de wedstrijd trok dan ook heel wat Belgische triatleten. Het podium zou uiteindelijk ook volledig Belgisch kleuren. Yeray Luxem kwam als tweede uit het water na 750 meter zwemmen, maar eens op de mountainbike nam hij de leidersplaats stevig in handen en die zou hij niet meer afstaan. “Hoewel een paar grote namen door de nieuwe datum niet konden of niet durfden deelnemen, ben ik wel blijven pushen de hele tijd,” vertelt Yeray. Hij pakte de overwinning in 1u36’24 met ruime voorsprong. Mathias Cloostermans werd knap tweede op 3’18 en op 5’08 kwam Pieter Van Dyck als derde binnen. Mathieu Louis werd vierde, voor Felix Bufkens. Ook Ced Smets finishte in de top-10 met een negende plaats overall en age group winst.

Yeray Luxem was blij met de overwinning in Frankrijk. “De vorm begint te komen. In Kanne (waar hij derde werd in de sprinttriatlon – redactie) miste ik nog wat competitieritme maar dat is nu al beter. Al duurt het met twee kinderen en de leeftijd elk jaar langer en langer om in conditie te geraken,” lacht Yeray. “Afwachten nu of ik het internationale niveau nog aankan. Woensdag ben ik het nieuwe parcours nog eens gaan verkennen in Namen en heb ik goed doorgefietst en dat voelde goed,” aldus Yeray.

Uitslagen cross-triatlon Watrissart 2021