Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioenschap kwart-triatlon geannuleerd na zwaar onweer in Kinrooi
Nieuws

Belgisch kampioenschap kwart-triatlon geannuleerd na zwaar onweer in Kinrooi

Na een broeierige dag gevuld met triatlon werd met spijt in het hart beslist het BK te annuleren. Tijdens de laatste niet-kampioenschap wedstrijd brak noodweer uit boven de Bastion te Kinrooi. De regen viel met emmers uit de lucht, het onweerde stevug, en voor de veiligheid van de atleten werd beslist de wedstrijd stil te leggen en de atleten binnen te halen.

Gedurende een uur werd de meteo in de gaten gehouden om het BK te evalueren. Helaas zag het er niet naar uit dat er snel beterschap zou komen. Daarnaast werd het fietsparcours door politie en organisatie onveilig bevonden na het onweer. Het verdict was hard: geen BK dit weekend. De meeste triatleten reageerden met veel begrip voor de beslissing om het BK te cancellen. Het was vooral een zware beslissing voor TrisportMnK die er alles aan hadden gedaan om voor een top-kampioenschap te zorgen.