Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Dely pakt brons op EK duatlon in Targu Mures
Het podium van het EK met rechts de bronzen Arnaud Dely (foto: Triatlon Vlaanderen/Loic Helin)
Duathlon

Arnaud Dely pakt brons op EK duatlon in Targu Mures

De Belgische duatleet Arnaud Dely heeft op het Europees kampioenschap duatlon in het Roemeense Targu Mures de bronzen medaille behaald, op slechts 11 seconden achter de Franse topper en nieuwe Europese kampioen Benjamin Choquert. Er was wel een Europese titel bij de beloften voor Stef Corthouts, terwijl de juniores ook nog zilver en brons pakten in een dus zeer Belgische getint Europees kampioenschap.

Het is een topdag geworden voor de Belgen, al zal vooral man in vorm Arnaud Dely toch nog wat ontgoocheling gevoeld hebben nadat hij lang meestreed voor de Europese titel. Dely stond in de laatste drie GP duatlons in Frankrijk op het podium, pakte er een mooie overwinning. Ook zondag in Targu Mures streed Arnaud de hele tijd mee voorin. In het laatste lopen moest hij helaas zijn meerdere erkennen in de ervaren Franse topper Benjamin Choquert die niet alleen in duatlon maar ook in de atletiek al topprestaties behaald heeft. Choquert pakte goud in 51’28 met acht seconden voorsprong op de Spaanse atleet Genis Grau. Arnaud Dely pakte op 11 seconden het brons.

Stef Corthouts werd zevende overall en pakte daarmee de Europese titel bij de beloften. Angelo Vandecasteele pakte de achtste plaats, Toon MariĆ«n werd elfde, Nicolas Tilman 13de en Jan Petralia 14de. Bij de vrouwen zat Maurine Ricour in het eerste lopen mee vooraan. Tijdens het fietsen slaagde Audrey Merle erin om weg te geraken. Ze pakte overtuigend de Europese titel in 56’47. Meer dan een minuut later was ook het zilver voor Frankrijk, met Marion Legrand op 2 in 57’54 die het in een spannende spurt haalde van de Nederlandse Ann Schoot-Uiterkamp. Maurine Ricour werd zesde in 58’31 op 36 seconden van het podium. Lotte Claes liep naar de twaalfde plaats in 1u00’12.

Eerder op de dag waren er nog twee Belgische medailles bij de juniores. Alleen de Italiaan Alberto Demarchi was nog net iets sneller in een superspannende spurt met onze landgenoot Jack Douglas. Demarchi won in 54’26. Slechts 1 seconde later pakte Jack Douglas het zilver. Simon Martin snoepte in de slotfase van het lopen het brons nog af van Martin Oldenhove. Belgen op 2, 3 en 4 op het EK bij de juniores, dat stemt ons positief voor de toekomst.

Uitslagen EK duatlon 2021 Targu Mures