Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet overleden tijdens zwemonderdeel in Chtriman in Gravelines
Nieuws

Belgische triatleet overleden tijdens zwemonderdeel in Chtriman in Gravelines

We hadden hier graag een uitgebreid verslag gebracht van de Chtriman in Gravelines, een volledige en halve triatlon niet zo ver over de Franse grens met jaarlijks heel veel Belgen aan de start, maar vanuit Frankrijk kregen we het jammerlijke bericht dat een Belgische triatleet er overleden is. De triatleet zou een hartaanval gekregen hebben tijdens het zwemonderdeel. Op dit moment zijn we er nog niet in geslaagd om de naam van de triatleet te achterhalen, maar het overlijden werpt sowieso een heel zwarte schaduw over de triatlon die op de volledige afstand door de Belgische triatleten Kim Colpaert en Helga Sibick gewonnen werd.

Volgens de plaatselijke Franse media zou het gaan om een 47-jarige Belgische triatleet die deelnam aan de halve Chtriman in Gravelines. Rond 12u45 stroomden de hulpdiensten toe om de triatleet na een mogelijke hartaanval in het water terug naar de kant te halen en te reanimeren. Alle hulp mocht echter niet baten en even later werd helaas het overlijden vastgesteld. De triatleet was, nog volgens de plaatselijke pers, alleen ter plaatse en zwom ook achteraan de wedstrijd. Omdat er al zoveel triatleten op de fiets zaten, werd besloten om de wedstrijd verder te zetten. Andere triatleten hoorden pas na de finish over het overlijden.

Op dit moment weten we nog niet over wie het precies gaat, maar het raakt ons in het diepste van ons triatlonhart. Wij wensen dan ook familie, vrienden en betrokkenen allemaal veel sterkte toe. En voor de rest, hou het veilig…