Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deborah Van Gossum en Dennis Dieussaert winnen uitgeregende Rotonde triatlon in Middelkerke
Sprint om de 2de plaats in Middelkerke tussen Ines Van Troyen en Shelsea Weyn (foto: Johan Tack)
Nieuws

Deborah Van Gossum en Dennis Dieussaert winnen uitgeregende Rotonde triatlon in Middelkerke

Met een jaar uitstel stond gisteren de eerste editie van de 555 Rotonde triatlon in Westende, Middelkerke op de kalender. De weergoden verzorgden mee het spektakel, waar we zowel bij de mannen als bij vrouwen een bloedstollende ontknoping kregen voor de overwinning. Uiteindelijk toonden Dennis Dieussaert en Deborah Van Gossum zich de sterksten.

500 meter zeezwemmen, 50 km fietsen door de Polders en 5 km lopen langsheen de zeedijk was het recept dat de mannen van Sandman Events aan de deelnemers voorschotelden. Bij de mannen kregen we Dennis Dieussaert, Niels Vandenbroele, Pieter Luyckx en Nelis Pex als eersten uit het water. Eenmaal op de fiets moest die laatste al snel het drietal laten begaan en na de lekke band Van Pieter Luyckx zou het nog gaan tussen Dieussaert en Vandenbroele om de overwinning.

Bij het uitgaan van T2 nam Dennis Dieussaert een kleine bonus op Niels Vandenbroele. Halverweg bleef het verschil tussen het tweetal beperkt maar in de laatste kilometers had Dieussaert nog een beslissende versnelling in huis en liep zo naar de overwinning voor Niels Vandenbroele. Nelis Pex mocht als derde mee op het podium. Verdienstelijke prestatie ook van master atleet Ben Vivey die naast de zege in zijn categorie ook nog eens de derde tijd van het hele pak neerzette.

Ook bij de dames kregen we een strijd te zien om duimen en vingers van af te likken. Leidsters Deborah Van Gossum en Shelsea Weyn begonnen ook samen aan de laatste loopproef van 5 km. Halverwege kwamen beide dames zij aan zij voorbij het keerpunt. Bij Ines Van Troyen sloeg haar motor ook aan tijdens het lopen en zij mengde zich alsnog in de debatten. Deborah Van Gossum bewees nog iets frisser te zitten dan Shelsea Weyn en liep zo met een kleine bonus naar de overwinning. Niet Shelsea Weyn maar Ines Van Troyen liep in extremis nog naar de tweede plaats na en spannende spurt met Weyn.

Grote verrassing was er toen bleek dat de snelste tijd bij de dames uit de tweede wave kwam. Alissia Neyt verbaasde ook zichzelf toen ze hoorde dat zij de snelste tijd achter haar naam had. We zullen haar in de toekomst dus zeker en vast terug zien in de PRO waves op eigen bodem.

Uitslag Rotonde Triatlon Middelkerke 2021