Lotte Vandekerckhove en Emilio Hernaert winnen sprinttriatlon in Kinrooi, ruim 50 finishers in beeld
Emilio Hernaert wint de 1/8ste triatlon in Kinrooi (foto: 3athlon.be)

In de 1/8ste Steengoed Maastriatlon in Kinrooi konden de deelnemers al proeven van de sfeer en het spektakel van het geplande BK kwarttriatlon. Die race ging uiteindelijk niet door het stormachtige onweer boven Kessenich, zoals u zondag al kon lezen op 3athlon.be. Ook de non-drafting kwarttriatlon moest vroegtijdig gestaakt worden. De triatleten die midden in het onweer aan het fietsen waren, werden binnengehaald in de wisselzone, toen Maud Golsteyn en Thomas De Vleeschouwer aan de leiding lagen. En dus was de sprinttriatlon het laatste event wat volledig doorging, met Emilio Hernaert en Lotte Vandekerckhove als winnaars. Hieronder vind je de finishbeelden van zo’n 50-tal finishers bekijken en het verslag van de wedstrijd.

De triatleten van de sprinttriatlon kregen net zoals voorzie voor het BK een pontonstart in het midden van het Bastion. Daarvoor werden de atleten met een veerpont naar het startponton gevoerd en vandaar doken ze het water in voor 500 meter zwemmen. Brecht De Smedt kwam als eerste terug in de wisselzone, met in zijn zog een tiental achtervolgers. De kopgroep werd al snel uitgedund en onder andere door het beukwerk van Bert Jammaer bleven er vooraan nog drie kandidaten over voor de overwinning: Brecht De Smedt, Emilio Hernaert en Bert Jammaer zelf. In de eerste ronde lopen lagen ze met drie nog dicht bij elkaar maar in de slotronde zette Hernaert een definitieve versnelling in. Hij won in 57’08. Brecht De Smedt werd op 21 seconden tweede. Bert Jammaer, eerder op de dag al winnaar van de geweldig mooie Ouder-Kids triatlon samen met jonste zoon Tijl, pakte de derde plaats in 58’08.

Lotte Vandekerckhove klopt Deborah Wissink

Lotte Vandekerckhoven wint in Kinrooi (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen ging belofte Lotte Vandekerckhove van start tot finish aan de leiding. Na het zwemmen had ze iets meer dan een halve minuut voorsprong op de sterke Nederlandse triatlete Deborah Wissink. Na de 20 km fietsen kwam Deborah Wissink vlak achter Lotte binnen in de wisselzone. Lotte, luid aangemoedigd door de vele No Limit-supporters, pakte wat voorsprong in de eerste ronde, maar Deborah bleef de Belgische constant in het zicht houden. Zo bleef het spannend, maar Lotte Vandekerckhove hield haar leidersplaats vast en won in 1u04’28 met 21 seconden voorsprong op Deborah Wissink, die ook eerder op de dag al meedeed in de Ouder-Kids triatlon met zoontje Michael. De derde plaats ging naar Sarah Verjans in 1u07’28.