Franse winst in Xterra Belgium, Mathias Cloostermans en Christine Verdonck Belgische kampioenen
Mathias Cloostermans in zijn driekleur op het podium in Namen (foto: KTT)
Multisports

De Franse topfavorieten Arthur Serrieres en Maxim Chané hebben voor een knap duel gezorgd in de Xterra Belgium op het nieuwe en zeer uitdagende parcours in Namen. Ook bij de vrouwen was er Franse winst voor Solene Billouin. Ook de Belgische cross-triatleten deden het uitstekend met een vierde plaats voor Mathias Cloostermans en Christine Verdonck, die zich op die manier tot de nieuwe Belgische kampioenen cross-triatlon kroonden.

Chané ging lange tijd aan de leiding, maar op het lastige loopparcours bleek Serrieres nog een extra cartouche over te hebben. Arthur Serrieres won de Xterra Belgium in 2u26’48 met uiteindelijk zelfs meer dan 4 minuten voorsprong op Maxim Chané. De Tsjech Karel Dusek snoepte in een spannende spurt de derde podiumplaats van een verrassende Mathias Cloostermans. Die werd op 1 seconden van Dusek knap vierde en pakte daarmee de Belgische titel voor Sebastien Carabin die 9 seconden later vijfde werd na een superspannend loopnummer. Yeray Luxem nam afscheid van Namen met een mooie zesde plaats. Geert Lauryssen werd zevende en Lucas Van Deynze pakte de tiende plaats. De afscheidnemende Kris Coddens bereikte als 21ste de finish.