Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Derde keer goede keer voor Jasper Sabbe in sprinttriatlon van Aalst, Tondeur snelste vrouw
Volkwin De Smedt, Jasper Sabbe en Brecht Van Vooren op het podium in Aalst (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Derde keer goede keer voor Jasper Sabbe in sprinttriatlon van Aalst, Tondeur snelste vrouw

Na twee keer een tweede plaats in de kwarttriatlon van Kortrijk en de sprinttriatlon van Kanne was het zondag derde keer goede keer voor Jasper Sabbe, al maakte hij er ook nu weer een spannende tweestrijd van in het lopen met thuisatleet Brecht Van Vooren. Bij de vrouwen stond er geen maat op wereldkampioene long distance triatlon Alexandra Tondeur. Zij ging van start tot finish aan de leiding op het nieuwe parcours in Gijzegem.

Alexandra Tondeur domineert

Omdat het vaccinatiecentrum midden binnen het oude parcours in Erembodegem ligt, moesten organisators 3PT-Solidpharma, de triatlonclub, en ALVA, de atletiekclub van Aalst, op zoek naar een nieuwe locatie. Ze vonden een nieuwe thuis in GIjzegem, met de Wiezebrug als centraal punt. De honderden toeschouwers zagen van bovenop de brug Alexandra Tondeur na 750 meter zwemmen als eerste naar de wisselzone lopen, met in haar voeten Lotte Vandekerckhove. Anne-Sophie Geentjens en Kaat Van Eynde konden hun wagonnetje net niet aanhaken bij die twee.

Alexandra Tondeur, op zoek naar revanche na haar opgave in de Ironman Lanzarote een week eerder, ging stevig door op de fiets en pakte meer dan 2 minuten voorsprong op Lotte Vandekerckhove. Die slaagde er op haar beurt in om Van Eynde en Geentjes achter zich te houden. Ook in het lopen veranderde er nog weinig, al kwam van achteruit ook Emma Cottenie nog sterk opzetten. Zij kwam in een tweede groepje uit het water en sneuvelde aan de finish op een handvol seconden van de top-4. Alexandra The Great won overtuigend in 1u05’26. Op net geen drie minuten was Lotte Vandekerckhove de beste van de rest, een mooie bevestiging na haar zege in de sprinttriatlon van Kinrooi een week eerder. Lotte finishte als tweede in 1u08’18. Kaat Van Eynde liep naar de derde plaats, Jeugd A-triatletes Anne-Sophie Geentjes en Emma Cottenie werden knap 4de en 5de.

Uitslag sprinttriatlon Aalst vrouwen 2021

Jasper Sabbe in het hol van de leeuw

Bij de mannen waren, uitgezonderd Arno Meeusen die het uitstekend deed in zijn debuut als co-speaker, alle toppers van het 3PT-Solidpharma team aanwezig, met Brecht Van Vooren als grote favoriet. Die kwam na 750 meter zwemmen als leider uit de Dender, maar Jasper Sabbe volgde samen met Louis Uyttenhove en Tuur Haverans op enkele meters van Van Vooren. Na de wissel moesten de triatleten meteen de Wiezebrug omhoog. Brecht Van Vooren, Jasper Sabbe en Louis Uyttenhove vormden samen een kopgroepje van drie, met daarachter een jagend 3PT-groepje met onder andere Niels Van Vooren en Volkwin De Smedt.

Terwijl de jonge Uyttenhove zijn eigen tempo zocht, slaagden Volkwin De Smedt en Niels Van Vooren er in om bij Brecht Van Vooren en Jasper Sabbe aan te sluiten. Die inspanning zouden ze in het lopen moeten bekopen want al snel namen Brecht en Jasper voorsprong. Sabbe was niet van plan om een derde keer dit seizoen tweede te worden. Na een eerste versnelling kwam Brecht Van Vooren nog even erop en erover, maar bij een tweede versnelling moest de thuisatleet een gaatje laten vallen. Jasper Sabbe pakte zo een verdiende zege in het hol van de leeuw. De SMO-Scott triatleet won in 58’37. Op 22 seconden achterstand pakte Brecht Van Vooren de tweede plaats voor eigen volk. Volkwin De Smedt maakte het 3PT-feestje compleet met een knappe derde plaats in 59’40 met nog net 15 seconden overschot op een alweer sterk lopende Viktor Benschop, die vierde werd.

Niels Van Vooren pakte de vijfde plaats voor een oprukkende Emilio Hernaert, die na zijn zege vorige week in Kinrooi bewees dat hij in de vorm van zijn leven zit. Brecht De Smedt klopte Ruben Van Damme en Hartwig De Smedt in een 3PT-driestrijd voor plaatsen 7, 8 en 9. De jonge Louis Uyttenhove werd tiende, als eerste Jeugd A-atleet nadat hij duidelijk alles gegeven had.

Uitslag sprinttriatlon Aalst mannen 2021