Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon De Cuyper en Charlotte Deldaele heersen in kwart-triatlon Sint-Martens-Latem
Wie wordt de opvolger van Simon De Cuyper in Hofstade? (foto: SMO-Scott)
Nieuws

Simon De Cuyper en Charlotte Deldaele heersen in kwart-triatlon Sint-Martens-Latem

In een zonovergoten Sint-Martens-Latem genoten atleten en supporters van een prachtige triatlondag met de kwart-triatlon als hoogtepunt. Het deelnemersveld mocht alvast gezien zijn, de Belgisch top verzamelde zich langs de Leieboorden om er de strijd met elkaar aan te gaan. Na zowel een razend spannende wedstrijd bij de dames als bij de heren trokken Charlotte Deldaele en Simon De Cuyper het laken naar zich toe.

Simon De Cuyper toont zijn ervaring

Heel wat kleppers aan de start bij de mannen die na de annulering van het Belgische Kampioenschap in Kinrooi de week voordien met des te meer honger aan de start verschenen. Leider in de Bro.Go Triatlon Cup, Sybren Baelde, zag meteen dat hij om z’n koppositie zou moeten knokken. Na het zwemmen kwamen beloftes Joris Basslé en Simon Folens als eerste uit het water met kort daarna Tuur Lemmens. Een omvangrijke groep met alle grote namen volgde niet veel later.

Al snel kregen we vooraan een hergroepering waar vooral SMO-Scott en TDL-Forsite de forcing voerden. Met een kopgroep van 10 doken ze de wisselzone in. Joris Basslé kende een snelle wissel en begon als eerste aan de afsluitende loopproef van 10 km met vlak na hem Simon De Cuyper en Louis Naeyaert, de rest moest al snel een kloof laten. Maar nog voor halverwege het lopen plaatste Simon De Cuyper zijn ultieme versnelling en aan de Belgische kampioen viel niets meer te beginnen. Met een grote voorsprong kon hij uitgebreid zijn zege vieren samen met het publiek. Louis Naeyaert snelde nog naar de tweede plaatse en Tim Van Hamme maakte het feest voor SMO-Scott compleet door in extremis de derde plaats te grijpen in een spurt tegen Sven Vandenbroucke. Joris Basslé was zichtbaar ontgoocheld met zijn vijfde plaatse maar kroonde zich wel tot beste belofte.

Charlotte Deldaele toont snelle loopbenen

Ook bij de dames zou de wedstrijd beslist worden in het afsluitende looponderdeel. In het zwemmen en het fietsen zagen we tot dan toe een tweestrijd tussen haar en de Kroatische Sonja Skevin die uitkomt voor thuisclub LTTD. De winnares van de halve triatlon in Lievegem maakt het Charlotte Deldaele knap lastig maar kon de kloof die ze opliep na de wissel niet meer dichten. Integendeel, ronde per ronde diepte Charlotte Deldaele haar voorsprong uit en haalde zo een deugddoende tweede seizoenszege voor Sonja Skevin. Liesbeth Wouters mocht als derde mee op het podium.

Uitslag kwart-triatlon Sint-Martens Latem 2021