Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlandse triatleten in de ban van bizar incident tijdens zwemonderdeel NK Rotterdam
De start van het zwemonderdeel van het NK triatlon in Rotterdam (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Nederlandse triatleten in de ban van bizar incident tijdens zwemonderdeel NK Rotterdam

De Nederlandse triatlonwereld is in de ban van de videobeelden van een bizar incident tijdens het zwemmen bij het Nederlands kampioenschap OD triatlon in Rotterdam afgelopen weekend waarbij te zien is hoe twee triatleten slaags geraken met elkaar. Onlangs nog werd Alistair Brownlee in de World Championships Series Triathlon van Leeds uitgesloten wegens een gelijkaardige maar net iets minder opvallende actie tijdens het zwemmen.

Het is een even opmerkelijk als bizar filmpje dat op de redactie van onze collega’s van 3athlon.nl binnenkwam: tijdens het NK Standaard Afstand dat afgelopen zaterdag in Rotterdam werd gehouden, liepen de gemoederen tussen twee atleten behoorlijk hoog op. Eén van de atleten, duidelijk in een pakje van VZC – Veenendaal, duwt een andere atleet onder en probeert daarna ook nog een paar keer uit te halen. Dit moment werd – toevallig door een toeschouwer – vanaf een brug en dus van boven gefilmd.

identiteit atleten bekend bij Teamcompetities

Om welke atleten het gaat is moeilijk te zien op de video, maar dat het filmpje bij veel atleten veel losmaakt, is wel duidelijk als we afgaan op de berichten die er op de redactie in Nederland en op social media binnenkomen. “Getuige een mailwisseling die wij onder ogen zijn gekomen, is het incident bekend bij Teamcompetities en is daar bekend om welke twee atleten het gaat. In het belang van de betrokken atleten doen we daar geen uitspraak over,” aldus 3athlon.nl hoofdredacteur Tim Moria.

Hieronder het incident. Vanaf ongeveer 25 seconden zie je het onderin beeld gebeuren: