Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Overstromingen en wateroverlast hebben ook gevolgen voor triatlons dit weekend
De swim exit bij de T3 Triatlon van Sint-Laureins eerder dit seizoen (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Nieuws

Overstromingen en wateroverlast hebben ook gevolgen voor triatlons dit weekend

Overmatige regenval, felle overstromingen en enorme wateroverlast houden grote delen van België momenteel in hun greep en die wateroverlast heeft nu ook gevolgen voor de triatlons die op 17 en 18 juli gepland staan. Zo is nu al duidelijk dat er in de triatlons van Haute Meuse niet kan gezwommen worden. Het zwemparcours ligt in de Maas aan het Centre Nautique de Anhee. De T3 triatlon van zaterdag 17 juli wordt alleszins een duatlon, voor de long distance triatlon van Haute Meuse wordt er nog overleg gepleegd, maar er zal sowieso niet gezwommen kunnen worden. In Aarschot houden ze het waterpeil van de Demer angstvallig in de gaten.

T3 triatlon Haute Meuse wordt duatlon

Zaterdag 17 juli zou in Anhee de tweede manche van de T3 Team Series gehouden worden, de nationale triatloncompetitie waarin de beste teams van het land tegen elkaar uitkomen. De wedstrijd gaat voorlopig wel door maar het zwemmen wordt vervangen door een loopnummer en dus wordt de T3 triatlon een duatlon. “Tot nader order gaat de wedstrijd door,” vertelt CRO Patrick Hendrickx. “Door de wateroverlast en extreem hoge waterstanden en debieten, die 10 keer meer bedragen dan normaal, wordt het zwemmen geannuleerd en is er in de plaats een duatlon.”

“De Teambriefing donderdagavond zal verder toelichting geven,” gaat Patrick verder. “Om de T3 Series niet meer onder druk te zetten, na de corona-maatregelen in Sint-Laureins en de afgelasting van het BK ploegentriatlon in Antwerpen, zijn we binnen Triatlon Vlaanderen aan het overleggen of we bijkomende maatregelen nemen.” Na de T3 Series op zaterdag is er zondag ook de long distance triatlon van Haute Meuse. De eindbeslissing daar ligt bij de CRO van LF3, de franstalige triatlonfederatie. “De wedstrijd van zondag wordt nog bekeken. Dat zal zeker ook geen triatlon worden en hoogstens duatlon. CRO Noel Remy neemt daar vermoedelijk donderdag of vrijdag de beslissing over,” aldus Patrick Hendrickx.

Aarschot houdt waterpeil Demer in de gaten

In Aarschot worden zondag 18 juli de Hageland Plastriatlon en de Hageland Powertriatlon gehouden, wedstrijden over respectievelijk de sprint-afstand en de 1/3de afstand. Organisator Ivan Verstraeten ziet voorlopig geen problemen voor het zwemonderdeel maar mogelijk wel voor het fietsparcours. “Voor De Plas in Rotselaar, waar ons zwemonderdeel doorgaat, zie ik voorlopig geen problemen. Daar is het waterpeil nauwelijks gestegen,” vertelt Ivan. “Maar we houden de Demer die langs het fietsparcours stroomt goed in het oog. Als het waterpeil vrijdagmiddag stabiel is, komt het goed, maar we houden hier toch ons hart vast. Het is vooral het water dat van Limburg via de Demer naar ons kan stromen dat ons zorgen baart, maar voorlopig gaan we dus door zoals gepland,” aldus Ivan.