Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Breken Jan Frodeno en Lionel Sanders het wereldrecord in de Tri Battle Royale? Volg het zondag live
Nieuws

Breken Jan Frodeno en Lionel Sanders het wereldrecord in de Tri Battle Royale? Volg het zondag live

Zondag 18 juli gaan Jan Frodeno en Lionel Sanders, de twee misschien wel meest iconische Ironman-triatleten van deze generatie, een rechtstreeks gevecht aan in de Tri Battle Royale in Allgau, maar winnen alleen is niet voldoende, nee, de twee wereldtoppers dromen hardop van het wereldrecord op de volledige triatlon. 7 uur, 35 minuten en 39 seconden: dat is de tijd die Jan Frodeno in 2016 tijdens Challenge Roth op de klokken zetten en daarmee was een nieuw wereldrecord op de Long Distance een feit. Als het aan Frodeno zelf, maar zeker ook aan uitdager Lionel Sanders ligt, wordt die tijd zondag tijdens de Tri Battle Royale verpulverd. “Het zou geweldig zijn als die tijd wordt verbeterd en ik kan de eerste zijn die dat doet”, aldus Frodeno.

Sanders: “Ik denk aan 7u29’30…”

Sanders is overigens iets meer uitgesproken in zijn opvattingen, zo bleek tijdens de persconferentie die afgelopen nacht Belgische tijd plaatsvond. “Ik weet vrij zeker dat Frodeno die 7u30 wil breken, dus ik moest gaan denken aan 7u29’30,” aldus The Colonel. De Canadees hing zelfs een poster met deze richttijd op in zijn trainingsruimte. Op het parcours wordt er overigens alles aan gedaan om zo snel mogelijke tijden te realiseren. De atleten worden niet gepacet, maar tijdens het zwemmen ligt er bijvoorbeeld een ideale lijn en tijdens het fietsen zijn de keerpunten voorzien van een soort ‘ramp’, waardoor Frodeno en Sanders niet uit de beugels hoeven en volle bak door kunnen rijden. De race gaat door in Allgau, op een snel parcours aan de voet van de Duitse Alpen.

Frodeno: “Ik haat verliezen…”

Frodeno is in ieder geval helemaal klaar om te winnen. “Mensen vergeten dat ik al zo lang meedraai binnen de triatlonwereld, dat ik meer wedstrijden heb verloren dan gewonnen. Ik heb zovaak verloren, dat ik heel goed weet hoe erg ik verliezen haat en hoe dat me als persoon tekent. Ik ben hard voor mezelf en weet niet hoeveel tijd ik nog als atleet heb, dus iedere race benader ik als mijn laatste en geef ik álles.”

Zondag wordt het onderlinge duel van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen tussen Jan Frodeno en Lionel Sanders live uitgezonden vanaf 9:00 uur. Meer informatie vind je op de website tri-abbtle.com.