Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Fietsparcours nog altijd onder water, triatlon Aarschot wordt duatlon
De zwemstart in Aarschot in 2018, dit jaar wordt het een duatlon (foto: Geert Verboven)
Nieuws

Fietsparcours nog altijd onder water, triatlon Aarschot wordt duatlon

De Hageland Plastriatlon, een 1/8ste sprint-triatlon, en de Hageland Powertriatlon, over de 1/3de triatlon-afstand, van zondag 18 juli worden duatlons. Op zich kan er wel gezwommen worden in De Plas in Rotselaar maar de situatie langs de Demer in Rotselaar is nog altijd kritiek na de wateroverlast van de voorbije twee dagen. Het fietsparcours van Rotselaar naar Aarschot staat nog steeds onder water en alternatieven waren niet meteen voorhanden en dus hakte AATT, het Aarschots Triatlon Team, de knoop door en wordt het zondag duatlon, met start en finish in het centrum van Aarschot. In een filmpje op Facebook is duidelijk te zien hoe hoog het water nog steeds staat op het fietsparcours…

“Fietsparcours over honderden meters onder water”

“Het fietsparcours tussen de zwemsite in Rotselaar en Aarschot centrum staat momenteel nog steeds over honderden meters volledig onder water,” laat de organisatie weten. “Hierdoor zijn we genoodzaakt van onze wedstrijd nu zondag een duatlon te maken. Start en aankomst zullen in Aarschot centrum zijn. We sturen zo snel mogelijk een nieuwe briefing,” aldus de organisatie, die ook uitgebreid de stad Aarschot, de gemeente Rotselaar en de politie dankt voor het mee zoeken naar een alternatieve oplossing.

Eerder werden ook al de triatlons van Haute Meuse van 17 en 18 juli afgelast door de wateroverlast. Een aantal triatleten schreven zich nog last minute in voor Aarschot, waardoor de triatlonwedstrijden zondag volledig uitverkocht zijn.

Je kan verdere updates ook volgen op de Facebook-pagina van Triathlon Aarschot.