Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn en Diede Diederiks snelste duatleten in Hageland Power Triatlon in zomers Aarschot
Seppe Odeyn wint in Aarschot (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Seppe Odeyn en Diede Diederiks snelste duatleten in Hageland Power Triatlon in zomers Aarschot

Door de wateroverlast van de afgelopen dagen werd de Hageland Power Triatlon in Aarschot een duatlon over de 1/3de afstand, waarbij de 2.000 meter zwemmen vervangen werd door 5 km lopen, met Seppe Odeyn en de Nederlandse topper Diede Diederiks die zich prima in hun sas voelden in de run-bike-run. Veel groter kon het contrast overigens zondag niet zijn. Want werd het Hageland de afgelopen dagen bijna letterlijk overspoeld door overvloedige regen, dan scheen zondag volop de zon boven het centrum van Aarschot, wat het voor veel triatleten een extra zware wedstrijd maakten.

We hoorden na de finish heel wat triatleten toegeven dat ze duatlon toch een stuk harder vinden dan wanneer de wedstrijd start met een zwemproef. Zelfs Bart Schols, in de namiddag finisher in de Hageland Power Duatlon, vertelde het bij zijn aankomst in de studio’s live op Sporza Radio dat hij het zwaarder vond dan een triatlon. En zelfs Seppe Odeyn had liever gezwommen. “Zo vlak na de Ironman van Lanzarote had ik er niet op gerekend dat het hier een duatlon zou worden,” vertelde de achtvoudige winnaar van de Hel van Kasterlee voor de start.

Verrassende Dennis Laerte

In het eerste lopen nam Dennis Laerte, de sterke loper van het Scott-team, de kopstart. In de 68 km fietsen kregen we na 1 ronde een kopgroepje van vier atleten, met Seppe Odeyn, Tom Suetens, Alexis Krug en Adam Lambrechts. Zij reden toen nog achter de leider bij de trio’s: Lukas Bosmans, die samen mept Wout Wera en Geert Janssens het Aloha-trio vormde. Adam Lambrechts verdween een ronde later uit de wedstrijd na mechanische pech en Tom Suetens moest vooran lossen bij het groepje Odeyn, die ondertussen tot bij Lukas Bosmans geraakte. Ook Alexis Krug blies in de warmte zijn motor op in het spoor van Odeyn en zo bleven Bosmans en Odeyn alleen over vooraan. Maar in de slotfase moest Lukas Bosmans er ook aan geloven en reed Seppe solo naar de wisselzone.

In de laatste 15 km lopen stond er geen maat op Seppe Odeyn. De Go Dare-atleet uit Herent liep naar een oververdiende overwinning in 2u47’28. In de strijd om de tweede plaats werd het nog spannend met twee verrassende atleten: Joachim Wera en Dennis Laerte. Voor toploper Dennis Laerte was het meteen een aangename kennismaking met triatlon en duatlon. Hij pakte een knappe tweede plaats in 2u53’03. Joachim Wera was terecht blij met een mooie derde plaats in 2u56’27. Tim Baelus kwam nog sterk terug naar de vierde plaats voor outsider David De Grooff.

Diede Diederiks verzilvert goeie vorm

Bij de vrouwen was Alexandra Tondeur de topfavoriete. Zij koos samen met de Nederlandse topper Diede Diederiks voor de aanval en ze leken met zijn twee weg te geraken, maar kregen in het fietsen het gezelschap van Jolien Vermeylen, Xenia Luxem en Laura Swannet. Diederiks en Tondeur slaagden er opnieuw in om weg te rijden, maar geraakten nooit helemaal uit de greep van Jolien Vermeylen, terwijl Xenia Luxem en Laura Swannet afhaakten. Vooraan kwam Liesbeth Verbiest ook aansluiten zodat we een loopfinale met vier zouden krijgen.

In het lopen liet Diede Diederiks er geen twijfel over bestaan wie in Aarschot de sterkste was. De Nederlandse combineert met succes triatlon en duatlon en pakte zowel op het EK halve triatlon als op het EK duatlon de afgelopen weken een top-10 plaats. In Aarschot verzilverde ze haar goede conditie met een knappe overwinning in 3u11’04, goed voor een 21ste plaats overall. Op meer dan vier minuten liep Jolien Vermeylen naar de tweede plaats. Alexandra Tondeur pakte de derde plaats in 3u15’44. Liesbeth Verbiest werd knap vierde voor Xenia Luxem.

Uitslag 1/3de Hageland Powertriatlon/duatlon Aarschot 2021