Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Als je triatlon een duatlon wordt en je toch het zwemgevoel wil behouden…
Met wetsuit in een duatlon starten... en dat bij 25 graden :-) (foto: Thomas De Jonghe RR)
Foto van de Week

Als je triatlon een duatlon wordt en je toch het zwemgevoel wil behouden…

Door de wateroverlast van de afgelopen dagen stond een deel van het fietsparcours van Rotselaar naar Aarschot blank en daardoor werd de Hageland Plastriatlon een (sprint)duatlon. Daar sta je dan, als zwemmer van het ‘Trident Op Talent’ trio, met je nagelnieuwe wetsuit en je zwembrilletje… “Ik dacht dat ik daarnet iemand in een wetsuit zag langs lopen,” lachtte Seppe Odeyn ’s ochtends nog bij ons. Wij dachten dat hij een grap maakte, maar hij had gelijk. Adriaan De Smet, de zwemmer van het ‘Trident Op Talent’ trio weigerde te buigen voor de natuurelementen en deed toch zijn wetsuit aan. Naar verluidt leverde het hem een fles Wodka op en sowieso eeuwige roem in deze Foto Van De Week van de sprint-duatlon van Aarschot. We zijn wel benieuwd of hij zich na 2,3 km in een wetsuit lopen in temperaturen rond 25 graden hetzelfde voelde als na het ledigen van een fles Wodka…

Geen penalty voor borstnummer?

Adriaan De Smet in wetsuit in de duatlon van Aarschot (foto: Thomas De Jonghe RR)

Misschien hebben de TO’s (de referees) ter plaatse het niet opgemerkt, maar Adriaan mag overigens van geluk spreken dat hij geen penalty heeft gekregen, want de reglementen zijn duidelijk. Tijdens het zwemnummer mag het borstnummer niet onder of over de wetsuit gedragen worden… 😀

Het ‘Trident Op Talent’ trio met Adriaan De Smet, Koen Aerden (broer van Joris) en Jeroen Desmit werd overigens zevende bij de trio’s met onder andere een loop- of beter zwem-tijd van 7’50…