Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Matthias Allegaert wint met een sterk loopnummer, Christine Verdonck van start tot finish in Nisraman
Christine Verdonck wint de Nisraman (foto: 3athlon.be)
Multisports

Matthias Allegaert wint met een sterk loopnummer, Christine Verdonck van start tot finish in Nisraman

De officieuze Belgische kampioene cross-triatlon nam tien dagen na de licentie-perikelen in de Xterra Namen op klinkende wijze revanche, met een Nisraman waarin triatlete Christine Verdonck van start tot finish aan de leiding ging. Bij de mannen ging haar partner Wouter Vander Mast lange tijd aan de leiding, maar met een uitstekend loopnummer was de overwinning in de Nisraman alsnog voor de West-Vlaming. De Nisraman kreeg na het Covid-19 uitstel slechts 67 atleten aan de start, maar de unieke race, met in plaats van het normale zwemonderdeel een loopproef van 2 km, gevolgd door 40 km fietsen, 15 km mountainbiken en 10 km lopen, leverde wel een mooie strijd op.

Driestrijd met Wouter, Matthias en Mathias

Bij de mannen kregen we een driestrijd tussen Wouter Vander Mast, Matthias Allegaert en kersvers Belgisch kampioen cross-triatlon Mathias Cloostermans. Die laatste ging in de eerste run van 2 km aan de leiding, voor Ruud Van Cauteren, Bart Alberts, Wouter Vander Mast en Matthias Allegaert. Normaal zou er 1.000 meter gezwommen worden, maar door de wateroverlast van de voorbije week kon er in de Barrage van Nisramont niet gezwommen worden. Na het lopen, volgde een fietsproef van 40 km met de nodige hoogtemeters. Wouter Vander Mast slaagde er in om de rest op meer dan anderhalve minuut te zetten. Allegaert fietste in tweede positie en Cloostermans volgde als derde. Toen al was duidelijk dat het tussen die drie zou gaan.

De top-3 in de Nisraman met winnaar Mathias Allegaert tussen Wouter Vander Mast en Mathias Cloostermans (foto: 3athlon.be)

In het mountainbiken kwam Mathias Cloostermans wel wat dichter bij Matthias Allegaert, maar ze slaagden er niet in om nog wat tijd goed te maken op Vander Mast. Ook in de drie ronden op de mountainbike, goed voor 15 km, bleef Wouter de koppositie stevig vasthouden. Het verschil met Allegaert was bijna vier minuten. Maar in de 10 km lopen pakte Matthias 2’30 terug op Wouter na een ronde en in de slotfase ging hij op en over de Sportevents-atleet. Matthias Allegaert won de Nisraman in 3u05’02 met net geen 4 minuten voorsprong op Wouter Vander Mast. Mathias Cloostermans pakte de derde plaats in 3u10’39. Meer dan elf minuten later werd Vivent Monnet vierde, voor Sebastien Florimont.

Christine Verdonck neemt revanche voor BK

Bij de vrouwen stond er geen maat op Christine Verdock. Na het looponderdeel volgden Chariel De Cock, Leen Vanden Daelen en Eline Soen op niet al te grote achterstand, maar vanaf dan werd het een one-woman show van Verdonck. Christine lag in het mountainbiken en in het afsluitende lopen een volledige ronde voor op De Cock. Christine Verdonck won meer dan verdiend de Nisraman in 3u33’49 als tiende finisher overall. Chariel De Cock werd op net geen halfuur de beste van de rest. Leen Vanden Daelen ging nog op en over Eline Soen en pakte de derde plaats in 4u11’00.

Stijn Vandenplas en Emma Van Der Stockt winnen short distance

Op de korte afstand moest Edwin Van Cleemput in het lopen nog een sterke Stijn Vandenplas voor zich dulden. De triatleet van AATT pakte zijn allereerste overwinning ooit in 1u51’44. Edwin Van Cleemput werd op 2’20 tweede voor Kris Verbiest. Bij de vrouwen won Emma Van Der Stockt overtuigend met een zesde plaats overall. Tinne Van Den Bergh werd ondanks twee valpartijen tweede. Kjenta Groeninckx, ploeggenote van winnares Emma, werd derde.

Uitslagen Nisraman 2021