Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topfavorieten Alexandra Tondeur en Pieter Heemeryck domineren kwart-triatlon Kapelle op den Bos
Pieter Heemeryck op weg naar de zege in Kapelle Op Den Bos (foto: 3athlon.be/Amandine Gilson)
Nieuws

Topfavorieten Alexandra Tondeur en Pieter Heemeryck domineren kwart-triatlon Kapelle op den Bos

De tegenstand wist hoe laat het was woensdag 21 juli, op de nationale feestdag, want één van de absolute klassiekers op de triatlon-agenda kreeg met Alexandra Tondeur en Pieter Heemeryck twee absolute toppers aan de start. Zowel Alex als Pieter maakten de favorietenrol meer dan waar en domineerden de non-drafting kwart-triatlon van begin tot einde, wat voor beide topatleten overigens een boost van vertrouwen betekende.

Voor Pieter Heemeryck en voor Alexandra Tondeur heeft het internationale triatlonseizoen nog weinig vreugde gebracht, maar daar was woensdag weinig van te merken. De twee Belgische toppers op de lange afstand tankten een heleboel vertrouwen voor de rest van het seizoen met een overtuigende zege in Kapelle Op Den Bos.

Alexandra 3 dagen na 3de plaats in Aarschot

Alexandra Tondeur wint met 12 minuten voorsprong (foto: 3athlon.be/Amandine Gilson)

Drie dagen na haar derde plaats in de 1/3de duatlon in plaats van triatlon in Aarschot was Alexandra The Great opnieuw in goeie doen. Ze ging net als een week voordien in Aalst meteen aan de leiding na 1500 meter zwemmen, met alleen Francoise Theate in haar buurt. De rest van het deelnemersveld werd daar al op achterstand gezet en dat verschil zou tijdens het fietsen alleen maar oplopen. Ook in het lopen stond er geen maat op Alexandra Tondeur die in 2u04’35 overtuigend won. Pas 12 minuten later kwam Astrid De Clercq als tweede over de streep in 2u17’07. Francois Theate, nog altijd categorie F50, liet een pak jonge meiden achter zich, en werd knap derde in 2u17’15.

Bij de mannen was de tegenstand voor Pieter Heemeryck net iets groter, maar er was woensdag geen kruid gewassen tegen de Domo-Scott-triatleet. Pieter pakte in het zwemmen al 50 seconden op Rob Carmans en begon aan een indrukwekkende solo. Niemand kwam nog in de buurt van Pieter. Heemeryck pakte in 1u43’55 een oververdiende overwinning. Net geen vijf minuten later was Rob Carmans de beste van de rest. Sander Heemeryck, de jongere broer van Pieter, maakte het feestje compleet met een mooie derde plaats in 1u51’20. Brecht De Smedt pakte de vierde plaats voor Pieter Luyckx en Wim De Buyser, ook hij drie dagen na de 1/3de tri/duatlon van Aarschot.

Uitslag kwarttriatlon Kapelle Op Den Bos Mannen 2021

Uitslag kwarttriatlon Kapelle Op Den Bos Vrouwen2021