Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens krijgt groen licht om alsnog naar Tokio te reizen, op tijd voor Mixed Team Relay
Jelle Geens pakte de tweede plaats in Yokohama een paar weken geleden (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Jelle Geens krijgt groen licht om alsnog naar Tokio te reizen, op tijd voor Mixed Team Relay

Geweldig nieuws uit het kamp van Jelle Geens zaterdagochtend. De Belgische triatleet mocht nog niet naar Tokio vertrekken nadat hij door een corona-besmetting in Girona een tijdje geleden positief testte. Ondertussen heeft Snelle Jelle een tweede negatieve PCR-test gehad bij een door Tokyo 2020 erkend labo. Het BOIC heeft zaterdagochtend bevestigd dat Jelle groen licht heeft gekregen om af te reizen naar Tokio. Te laat voor de individuele triatlon bij de mannen, maar nog wel op tijd voor de Mixed Team Relay.

Jelle geens liet vrijdag al weten dat hij ondanks de harde klap van zijn forfait voor de individuele triatlon is blijven trainen voor de Mixed Team Relay. Normaal verschijnt hij volgende week zaterdag dan ook in topvorm aan de start van de gemengde estafette, waaraan hij samen met Claire Michel, Marten Van Riel en Valerie Barthelemy deelneemt. En dus komen de Belgian Hammers op volle sterkte in actie in Tokio. Dat wil ook zeggen dat er geen druk meer ligt bij reserve Noah Servais die ondertussen was afgereisd naar het trainingskamp om Jelle eventueel te vervangen. Hij kreeg er ook al met wat stress te maken toen hij in Mito arriveerde, maar zijn bagage en zijn fiets er nog niet waren.

Voor Jelle Geens zal het ongetwijfeld een enorme opluchting zijn en ook wij zijn blij dat hij dan toch nog zijn olympische droom in topvorm kan waarmaken.