Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Onze extra man op de olympische triatlons: Dirk Bogaert voor de 3de keer Technical Official
Dirk Bogaert is toe aan zijn derde Spelen in Tokio (foto: Dirk Bogaert RR)
Nieuws

Onze extra man op de olympische triatlons: Dirk Bogaert voor de 3de keer Technical Official

Naast Belgian Hammers Marten Van Riel, Claire Michel, Valerie Barthelemy en hopelijk Jelle Geens in de Mixed Team Relay, heeft ons land nog een extra man die een belangrijke rol vervult bij de drie triatlons: Technical Official Dirk Bogaert. Voor de Belgische scheidsrechter is het al de derde keer dat hij op de Olympische Spelen en Paralympics aanwezig is. “Londen en Rio waren al uitzonderlijk, maar Tokio is alweer anders door alle Covid-19 maatregelen…”

Dirk mag tijdens de olympische triatlons drie keer aan de slag. “Ik ben hier inderdaad voor de volledige periode en zal alle drie de wedstrijden jureren,” vertelt Dirk vanuit Tokio. “Mijn eerste taak hier is Chief Technology. Ik doe de controle van de timing, de posities van de matten, testen van het functioneren, finish foto, mount & dismount cameras, etcetera. Ik doe ook de controle van de resultaten en werk daarvoor samen met de Head Refeeres. En ik moet de wedstrijdgegevens opvolgen en doorgeven aan graphics (DNS, DNF, lapped athletes, penalties, etc.). Mijn tweede taak is de “False Starter” camera bedienen om eventuele valse starts vast te leggen. En als derde taak ben ik assistant bij de bike check bij de vrouwentriatlon. Een hele boterham dus.”

“Lokale vrijwilligers uiterst vriendelijk”

Dirk Bogaert aan de finish van de olympische triatlon-site (foto: Dirk Bogaert RR)

Voor Dirk is het de derde keer op de Olympische Spelen maar het blijft een hele ervaring. “Dit is mijn derde Olympic Games en het zal voor de derde maal een uitzonderlijke editie zijn. London was exceptioneel. Die Spelen waren fantastisch georganiseerd. In Rio was ik bij de Paralympics, maar dat was minder georganiseerd door de financiële problemen ter plaatse. Maar er hing zeker ook een prachtige ambiance,” legt Dirk uit.

“Tokio zal natuurlijk weer anders zijn, en dan vooral door de COVID-19 problemen, maar ik ben blij dat de Spelen toch doorgaan, zeker voor de atleten en hun omkadering die hier vele jaren hebben naar toegewerkt. Momenteel is hier alles onder controle. We moeten wel alle dagen speekseltests ondergaan. Verder wordt de social distancing gerespecteerd door alle officials en vrijwilligers en ondanks dit blijven de lokale medewerkers uiterst vriendelijk. En geloof me, ze zijn met zeer veel,” aldus Dirk.

Wij wensen onze extra olympiër alvast heel veel succes toe tijdens de 3 triatlons…