Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn wint opnieuw, nu in zomerse cross-duatlon Westrozebeke
Seppe Odeyn op het hoogste schavotje in Westrozebeke (foto: Cross-duatlon Westrozebeke)
Multisports

Seppe Odeyn wint opnieuw, nu in zomerse cross-duatlon Westrozebeke

Seppe Odeyn is de man in vorm want een week na zijn overwinning in de triatlon van Aarschot die een duatlon werd, pakte hij zaterdag de overwinning in de cross-duatlon van Westrozebeke voor die andere duatleet in vorm Guust De Smul. Door de Covid-pandemie moesten heel wat races van het nieuwe Cross-duatlon circuit van Triatlon Vlaanderen een nieuwe datum zoeken en zo kwam het dat Westrozebeke zaterdag een wel erg zomerse editie mocht organiseren.

Het was vooral uitkijken naar de strijd tussen twee duatleten in vorm. Seppe Odeyn won een week geleden nog in Aarschot op de 1/3de afstand. Guust De Smul opende het seizoen met een overwinning in de duatlon van Kortrijk en een tweede plaats in Ieper. In Westrozebeke kon hij in het eerste lopen nog mee met Seppe, maar op de mountainbike sloeg de achtvoudige winnaar van de Hel van Kasterlee een stevig gat. In de tweede run hield Seppe voldoende over op Guust De Smul. In 1u09’13 pakte hij een tweede overwinning op minder dan een week tijd. Guust De Smul werd op 1’52 tweede. Kenneth Verdickt pakte de derde plaats in 1u11’26 voor Alexander Chamon, Gianni Vanhooren en Vince Van de Poel.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Debbie Sanders, die zich in Kortrijk en Ieper ook al toonde. Ze pakte haar eerste zege van het seizoen in 1u28’57. Ze haalde het in het laatste lopen met 33 seconden voorsprong op Birgit Wauters, die op de mountainbike stevig weerwerk bood. An De Keyser pakte de derde plaats in 1u31’57.

Uitslag cross-duatlon Westrozebeke 2021