Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Regen en wind zorgen voor uitstel van start bij vrouwentriatlon
Door de slechte weersomstandigheden wordt de vrouwentriatlon uitgesteld in Tokio (foto: World Triathlon)
Nieuws

Regen en wind zorgen voor uitstel van start bij vrouwentriatlon

Normaal zouden Valerie Barthelemy en Claire Michel om 23u30 Belgische tijd, 6u30 Tokyo Time, aan hun olympische triatlon beginnen, maar door de slechte weersomstandigheden wordt de start uitgesteld met alvast 15 minuten en mogelijk zal er nog verder uitstel volgen. Het was al voorspeld dat een Typhoon dinsdagochtend over Tokio zou trekken. Door de vele regenval en de wind werd besloten om de start met een kwartier uit te stellen. Momenteel regent het nog steeds. Normaal starten de vrouwen nu om 6u45 plaatselijke tijd maar het is best mogelijk dat de start nog verder uitgesteld wordt.

De regen zal alleszins zijn invloed hebben op het fietsonderdeel op het redelijk technische parcours, waar de bochten en zeker de twee zigzag secties, de passages over de brug en het platform aan de wisselzone en finish er gevaarlijk glad bij kunnen liggen. Met volgende week zaterdag ook nog de Mixed Team Relay op het programma zal het zaak zijn om zo weinig mogelijk risico’s te nemen. Op dit moment doen vrijwilligers er alles aan om het water weg te trekken van het parcours, maar de rukwinden maken het er niet makkelijker op.

We houden je verder op de hoogte van eventueel verder uitstel. Je kan de vrouwenrace opnieuw volgen op Sporza en Tipik!, het tweede kanaal van RTBF, met commentaar van Axel Zeebroek.