Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Regen voorspeld voor vrouwentriatlon, Claire en Valerie zijn er klaar voor
Claire en Valerie over de brug op het fietsparcours van Tokio (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Regen voorspeld voor vrouwentriatlon, Claire en Valerie zijn er klaar voor

Maandagavond om 23u30 Belgische tijd, het is dan al dinsdag 6u30 in Tokyo, beginnen Belgische triatletes Claire Michel en Valerie Barthelemy aan hun olympisch avontuur. De voorbije maanden was er veel te doen over de hitte in Tokio, één van de redenen ook waarom de start van de olympische triatlons vervroegd werd naar 6u30, maar het ziet er naar uit dat de vrouwentriatlon vooral te maken zal krijgen met neerslag. Er wordt tijdens de race namelijk regen voorspeld en dat kan op het technische parcours in Tokio voor een heel ander scenario zorgen. Claire en Valerie zijn er allebei volledig klaar voor.

Wij spraken met bondscoach Nick Baelus in Tokio. “Het ziet er naar uit dat het een natte wedstrijd kan worden, want er wordt regen voorspeld tijdens de vrouwentriatlon. Dat maakt het fietsen iets gevaarlijker op dit parcours, het belangrijkste is naast een sterke individuele prestatie dat onze dames gezond blijven voor de Mixed Team Relay zaterdag. Ik verwacht alleszins een keiharde race,” vertelt Nick.

“Claire en Valerie zijn er allebei klaar voor, ze zijn in topvorm en volledig gefocust op hun race. Ook zij vonden het jammer dat Jelle er nog niet bij was, maar ze hebben vrij snel de knop kunnen omdraaien en zijn vanaf dan vooral bezig geweest met hun eigen wedstrijd,” aldus Nick.

Op social media lieten Val en Claire ook al weten dat ze er naar uitkijken:

https://www.instagram.com/p/CRx3-pRhL3W/
https://www.instagram.com/p/CRx7VwnhPhV/