Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotte Claes en Alexandra Tondeur op podium van duatlon Alpe d’Huez
Lotte Claes pakt de tweede plaats in de duatlon van Alpe d'Huez (foto: Amandine Gilson)
Duathlon

Lotte Claes en Alexandra Tondeur op podium van duatlon Alpe d’Huez

In de Franse Alpen is dinsdag de duursport-week begonnen met de duatlon van Alpe d’Huez en dat leverde meteen twee podiumplaatsen op voor Belgische atleten Lotte Claes en Alexandra Tondeur. De winst ging zowel bij de vrouwen als bij de mannen naar Nederland, met Daan De Groot en Ann Schoot-Uiterkamp als winnaars. Donderdag volgt de long distance triatlon en vrijdag is er de kwarttriatlon van Alpe d’Huez nog.

Ann Schoot-Uiterkamp blijft in vorm

Ann Schoot-Uiterkamp wint de duatlon van Alpe d’Huez (foto: Amandine Gilson)

Bij de vrouwen deed Lotte Claes een hele tijd mee voor de overwinning. De Nederlandse Ann Schoot-Uiterkamp, de laatste weken in goeie doen met brons op het EK duatlon en eerder dit jaar al winnares van de Powerman Portugal, ging in de eerste run van 6,5 km aan de leiding. De Nederlandse pakte driekwart minuut voorsprong op Lotte Claes, die met een handvol seconden voor op Alexandra Tondeur de wisselzone inliep. Bij de beklimming van de legendarische Alpe d’Huez fietste Lotte Claes nog sterk terug tot op 15 seconden van Ann Schoot-Uiterkamp. Tondeur moest daar al vijf minuten toegeven. Ann-Schoot Uiterkamp liep in de laatste 5,5 km opnieuw uit en won de duatlon van Alpe d’Huez in 1u44’34. Lotte Claes werd op 1’21 tweede. Alexandra Tondeur pakte de derde plaats in 1u51’19.

Daan De Groot wint, Jan Petralia valt

Daan De Groot klimt de Alpe d’Huez op (foto: Amandine Gilson)

Jan Petralia was één van de favorieten bij de mannen, maar de Scott-atleet kwam ten val. “Het lijkt wel of er een vloek heerst over dit seizoen,” vertelde Jakke Petrol. “En deze keer ben ik gevallen in het lopen, tijdens een afdaling. Ik heb wat schaafwonden en het doet zelfs pijn als ik stap, maar ik ga flink wat ijs leggen om me klaar te stomen voor de triatlon vrijdag. Ze hebben me startnummer 1 gegeven vrijdag, dan moet ik zeker van start gaan he,” aldus Jan. De Nederlander Daan De Groot pakte bij de mannen een duidelijke zege in 1u30’59. De Fransman Thomas Laurent werd op 1’06 tweede voor zijn landgenoot Baptiste Domanico. Toon Mariën was de beste Belg op de 12de plaats. Joren Jans werd 15de, Jan Vervaet 22ste en Thibault Nelis 23ste.

Uitslag duatlon Alpe d’Huez 2021